Vă mulțumim pentru sutele de imagini din diaspora! Mulțumim pentru lecție!

0
765c8a5f-ca32-4d44-8e70-b25ca71dcaff_e8b98.jpg

765c8a5f-ca32-4d44-8e70-b25ca71dcaff_e8b98.jpg

Era lesne de intuit că, după ce au mâncat bătaie, pe 10 august 2018, românii din diaspora vor trimite factura pentru gaze. Au împăturit-o în buletinul de vot și au expediat-o duminică, prin curierul de la BEC.

Încă de dimineața, pe mess-ul facebook-ului observatorulph.ro, pe mail, pe whatsapp-ul redacției au curs imaginile din diaspora. Nici măcar cei mai optimiști din opoziție nu visau să vadă așa ceva.

Au fost oameni care au străbătut sute de km, au stat 6-7 ore la cozi, unii nici măcar nu au reușit să voteze. Mai important decât votul a fost semnalul, iar pentru asta, noi, cei din țară, merită să ne înclinăm.

Am văzut la cozile de la secțiile de votare din afara țării români, țigani. Nu a contat, așa cum nu ar trebui să conteze niciodată. Erau oameni. Ar vrea și ei să voteze acasă, să iasă cu familia la vot. Unii au plecat definitiv, și-au făcut un rost acolo și nu s-ar mai întoarce, dar nu au uitat că sunt români. Pentru ei, polițiștii din Germania, Marea Britanie, Italia, Spania au venit cu apă, cu ambulanțe, în cazul în care era nevoie. Nu a pus nimeni bastoanele pe ei.

Sunt imagini pe care le-am văzut ieri, chiar dacă nu am reușit să le publicăm pe toate. Sperăm să nu vă supărați și să înțelegeți că era imposibil. Efortul vostru de a le trimite către noi nu a fost în zadar. Am înțeles că se poate, că nu suntem o nație pierdută, dezbinată, fără perspective. Cu sau fără imagini publicate ați demonstrat ceea ce era de demonstrat. Ieri a fost ”gazată” actuala putere, însă lecția e valabilă pentru toate partidele, pentru toți cei care vor avea îndrăzneala, nesăbuința să îi mai ia pe români de proști. 

Vă mulțumim! 

765c8a5f-ca32-4d44-8e70-b25ca71dcaff_c556c.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău