directorul-serviciului-de-ambulanta-prahova_4587d.jpg

Profesează ca medic din anul 1982, imediat după ce a terminat stagiatura, iar din 1995 a ocupat funcția de director. Este vorba de dr. Daniel Nicolae, care, de vineri, își va înceta activitatea de manager al Serviciului de Ambulanță Prahova. 

De peste trei decenii, dr. Daniel Nicolae salvează vieți, în lupta contracronometru care se duce pentru acordarea primului ajutor.

În decursul a peste 37 de ani a fost prezent, în prima linie, pentru salvarea vieții celor aflați în suferință, fie că vorbim de intervenții în caz de accidente rutiere, incendii, calamități sau de cazuri strict medicale. Vorbim de intervențiile în care fiecare secundă contează. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

După terminarea Facultății de Medicină din București, dr. Daniel Nicolae și-a ales să profeseze într-un domeniu vital: acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

În perioada 1992 - 1995 a fost șeful Secției de Ambulanță, pe vremea când acest serviciu era în subordinea Spitalului Județean Ploiești, iar din 1995, când unitatea a căpătat personalitate juridică, exercită funcția de director al Serviciului de Ambulanță Prahova. Este, de altfel, cel mai longeviv manager de unitate medicală din Prahova.

Iar ca tabloul să fie complet, cu privire la activitatea de la Serviciul de Ambulanță Prahova, care a fost coordonată de dr. Daniel Nicolae, am putea preciza că, numai anul trecut, SAJ a asigurat asistența medicală de urgență la un număr de peste 131.000 de persoane, în peste 2.000 de cazuri fiind vorba de intervenții la accidente rutiere, în care au fost implicate 4890 de persoane. Alte 1890 de solicitări au fost intervenții pentru pacienții care au intrat în stop cardio-respiratoriu, pentru 582 de bolnavi fiind instituite manevre de resuscitare.

La finele acestei săptămâni, va intra în vigoare ordinul de încetare a activității, iar dr. Daniel Nicolae va ieși la pensie.

Funcția de manager al instituției va fi preluată, pe o perioadă interimară, până la organizarea concursului, de Mădălin Ipatie, actualul director medical al Serviciului de Ambulanță Prahova.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg