scoala-absente_11ced.jpg

Suspiciunea de scarlatină a apărut la o clasă de I-a, după ce pentru unul dintre elevi rezultatul a fost pozitiv, iar pentru alți cinci colegi s-a stabilit că sunt purtători sănătoși de stafilococ.

Primul caz a fost înregistrat vineri, când mămica unui elev din clasa I-a a decis să-i facă micuțului un exudat faringian, având în vedere că verișorii lui, care locuiesc la Brazi, ar fi avut scarlatină. Cum rezultatul a fost pozitiv, mămica s-a dus cu minorul la medicul de familie care i-a recomandat acestuia tratament cu antibiotic și repaus la domiciliu, pe motiv că prezintă o ușoară formă de scarlatină.

Având în vedere diagnosticul pus de medicul de familie, toți copiii din clasă au efectuat într-un final analize. Pentru alți cinci minori rezultatul a fost pozitiv, ca fiind purtători sănătoși.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Marți, din totalul de 29 de elevi din clasă numai 12 erau prezenți la ore. Șase erau deja sub tratament la domiciliu, iar alți 11 încă așteptau rezultatul analizelor.

În cazul celor 12 elevi de la clasa I-a prezenți, marți, la școală rezultatul analizelor a fost negativ.

„Până la această oră nu există niciun caz confirmat de scarlatină. Cei șase copii nu s-au prezentat la medicul specialist la Spitalul Movila, ci doar la medicul de familie, iar în prezent sunt la domiciliu. Preventiv, sâmbătă, la școală a fost efectuată dezinfecție”, a precizat Anda - Mihaela Marcu, directorul Școlii Gimnaziale Grigore Moisil din Ploiești.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg