Povestea antreprenorului ploieștean George Nae. Viața bate filmul: de la vânzător de ziare, la campion în domeniul asigurărilor! FOTO

0
front_109cd.JPG

front_109cd.JPG
Pe George Nae îl cunosc de ceva timp, iar imaginea pe care și-o conturase în ceea ce-l privește era cea a unui om cu propria-i afacere, pasionat de ceea ce face, într-o continuă alergătură pentru firma sa de asigurări Gen’s K2 Asig. Credeam că așa a fost dintotdeauna. O persoană fără griji financiare, puternică și cu spirit antreprenorial.

Doar că o discuție cu OMUL George Nae mi-a adus în față un subiect de roman. Am ascultat minute bune și nu-mi venea să cred că aud povestea trăită de unul dintre cei mai buni brokeri de asigurări din Prahova, și nu numai.
Stop! Și de la capăt!

Până în 2003, viața lui George Nae a fost alta și într-un alt loc. Experiența de atunci face parte însă dintr-o carte pe care nu vrea s-o mai deschidă. Singura pagină pe care a păstrat-o și care este parte din sufletul său este fiul lui care acum are 24 de ani.

În 2003, singur, sleit de puteri, fără bani și fără perspectivă, George Nae a realizat că va trebui să învețe „să meargă“ din nou. Cu pași mici, pe un nou drum, cu o mână de ajutor de la persoane cu suflet, a învățat ce înseamnă primii pași într-o altă lume, în care nu se regăsea. S-a angajat la un chioșc de ziare, unde lucra de la orele 5.00 la 20.00, astfel încât să-și acopere datoriile cotidiene. I-a plăcut munca de acolo. Și, surprinzător, interacțiunea cu oamenii a fost cea care l-a atras. Deși oamenii îl dezamăgiseră, tot în ei a găsit ceva fascinant.

În 2004, destinul avea să-i aducă în cale o provocare profesională, una care reprezenta, fără ca el să știe la acea vreme, cheia succesului de mai târziu.

„După propunerea venită din partea unui agent de asigurare, am zis să încerc. Aveam nevoie de bani, dar mi-a plăcut și faptul că puteam încheia mai multe polițe de la mai multe companii. Mi-am luat concediu de la «ziare», am urmat un stagiu de pregătire la Lacu Roșu și astfel mi-am început și activitatea de asistent brokeraj pe lângă cea de vânzător”.

Ambele ocupații în domeniul vânzărilor i-au adus o serie de satisfacții. Îi plăcea și lumea presei, dar și cea a asigurărilor. Vindea un produs palpabil și altul extrem de important, dar fără „materie“. Pentru unul venea omul să-i ceară, pentru celălalt trebuia să-și folosească talentul de negociator.

Ambiția și pasiunea, cheile succesului

La sfârșitul anului 2005, începutul anului 2006, perioadă extrem de bună pentru asigurări, și-a luat concediu fără plată de la job-ul principal și s-a axat strict pe încheierea polițelor.

Nu puteam face față, dar nici nu puteam renunța definitiv la una dintre ele. La ziar lucram toată ziua, iar asigurările-mi plăceau și-mi completau veniturile astfel încât să mă descurc de la o lună, la alta, dar nu-mi garantau independența financiară. Însă sfârșitul și începutul de an erau perioadele cele mai atractive pentru asigurări. În cele două luni am câștigat cât aveam venitul pe aproape un an de la «ziare». A fost momentul decisiv! Mi-am făcut niște calcule, am văzut că am din ce trăi o perioadă, plus că știam că voi reuși să închei și alte contracte”, ne-a mărturisit George Nae.

A ales un singur drum, s-a concentrat asupra lui, a investit timp, interes și suflet, iar în iunie 2006 avea să-și deschidă primul birou de asigurări în incinta Halelor Centrale.

Fascinat de tot ceea ce-i oferea această lume nouă, pentru efortul și rezultatele depuse, în 2006, a ocupat primul loc în rândul brokerilor de asigurări. Și asta în ciuda concurenței acerbe care era pe piața de profil și la acel moment.

Care i-a fost atuu-ul care l-a propulasat în topul celor mai buni?

„Comunicarea cu omul. Iubesc oamenii și am un simț al persoanei extraordinar. Merg foarte mult pe intuiție și chiar și în cazul daunelor mă bazez pe așa ceva. Dacă simt că e în neregulă, că mi se ascund niște lucruri, refuz dosarul. Când nu mi-am ascultat intuiția, mi-am «furat-o»“, ne-a mai spus George Nae.

N-a alergat după bani, nu a avut intenția de a avea conturi „doldora”, mașini luxoase, o viață de huzur etc. A mers pe premisa de a avea un trai decent, dar câștigat pe o asigurare sinceră.

Cea mai mare satisfacție a mea este ca de aici să plece omul mulțumit. Fac sau nu bine, eu merg pe ceea ce simt: dăruirea totală pentru om, nu pentru ban. Vin și ei atunci când îți faci treaba corect“, a completat omul de afaceri.

O altfel de „asigurare“

Fiecare an i-a adus satisfacția muncii sale, fiind în permanență pe primele două poziții ale clasamentului în rândul brokerilor de asigurări, la nivel național.

Însă, profesia sa i-a adus și cel mai mare „câștig”, cel de a-și întâlni, în 2008, sufletul pereche, pe Felicia Nae. Ani buni i-a fost, de altfel, și concurentă în domeniu, iar de ceva timp s-a impus pe piața ploieșteană, și nu numai, cu merceria sa, un colțișor de „Rai“ pentru iubitorii de culoarea, creație, hand-made.

POVESTEA FELICIEI NAE

În prezent, cei doi sunt trecuți de 50 de ani, dar sunt un exemplu viu al faptului că dragostea nu are vârstă și că dacă două destine sunt făcute să se întâlnească, nimeni și nimic nu se poate opune.

Destine… Un cuvânt care parcă le-a fost „cheia“ drumului în viață. Au lucrat într-o firmă cu acest nume, au avut parte de satisfacții, cu multe premii și o carieră dusă până în vârf, dar cea mai importantă asigurare încheiată de cei doi a fost cea de a merge împreună. E o plăcere să-i privești, să-i asculți, să le admiri modul în care se încurajează unul pe celălalt de a-și urma visurile, dar ceea ce impresionează la cei doi oameni este, de departe, calitatea umană!

„George e cel mai săritor om pe care l-am cunoscut în viața mea. Ca să ajute pe cineva, ar fi în stare să stea nemâncat două zile. De altfel, a și făcut-o de foarte multe ori. Sunt oameni care fac asigurări la el de 15 ani. Au îmbătrânit împreună. O altă mare calitate a lui este generozitatea. Preferă să câștige minimum spre deloc, numai să fie clientul mulțumit. Asta e prioritatea lui numărur 1“, ne-a mărturisit Felicia Nae, soția și cel mai fin „observator“ al interlocutorului nostru.

Libertatea, provocările și oamenii

În momentul în care lucrurile nu au mers cu foștii colaboratori, când a simțit că-i este îngrădită libertatea, George Nae a decis să meargă pe cont propriu. Știa drumul: l-a coborât și l-a urcat de atâtea ori, dar a înțeles că așa-i în viață. Una pe care a privit-o ca pe o ascensiune spre vârf. Nu a avut curajul, poate nici puterea de a-l ținti pe cel mai înalt, dar și l-a fixat ca țintă pe cel de-al doilea: K2 (n.r. K2 este al doilea munte ca înălțime din lume, după Everest. Are 8.611 metri).

De aici și numele firmei mele – Gen’s 2K Asig. A fost exact ca pe munte, cu urcușuri, cu coborâșuri, dar pentru că am avut dorința de a răzbate, dar și parte de parteneri buni de «drumeție» am reușit să merg mai departe de fiecare dată. Un moment greu al firmei a fost când am fost dat afară cu locația de la Hale și m-am mutat în incinta Gării de Sud, unde este sediul actual. Dar am avut colaboratori de bază care au făcut ca toți clienții să meargă alături de mine“, ne-a mai spus George Nae.

Gen’s 2K Asig scoate omul din impas!

În cadrul firmei sale încheie tot felul de asigurări, dar se axează pe partea de daune auto (RCA și CASCO). Încearcă întotdeauna să vină în întâmpinarea clientului cu un serviciu în plus, util, unul care să-l scoată pe om din impas.

Spre exemplu, pentru clienții care au mașinile avariate, sprijină la deschiderea dosarului de daună, se ocupă de repararea mașinilor în service-uri autorizate, oferă un autoturism la schimb până la rezolvarea problemei.
Totodată, în caz de daună, cei care au încheiate polițele RCA la firma sa beneficiază de tractare inclusă, cu condiția ca accidentul să nu se fi produs la o distanță mai mare de 85 de kilometri de Ploiești.

Își așteaptă clienții să vorbească față-n față pentru că și problemele, și asigurările sunt exact ca oamenii: au propria personalitate, propriile nevoi.

„Mulți își iau informațiile de pe internet. Acolo sunt generalizate. Îi sfătuiesc pe oameni să se adreseze unui broker profesionist, astfel încât să obțină o asigurare cât mai aproape de nevoile sale“, a precizat George Nae.

Îl găsesc în sediul firmei Gen’s K2 Asig, din incinta Gării de Sud din Ploiești, de luni până vineri, între orele 7.00-19.00, iar sâmbăta între 8.00 și 13.00.

Îi place riscul, îi place să trăiască intens. A avut momente în care viața i-a fost ca mersul pe sârmă. Dar a privit înainte și a făcut tot ce a putut ca să-și mențină echilibru. Ulterior, și-a testat limitele mergând pe jar, sărind cu parașuta, la vârsta de 56 de ani, iar anul acesta, când va împlini 57 de ani, vrea să devină motociclist cu acte-n regulă.

Dar în ultimii 11 ani a încheiat cea mai mare asigurare: familia. „Este una extrem de frumoasă și pe care mi-o doresc din tot sufletul să fie și fără risc!“.

Foto: Liliana Maxim și arhivă personală George Nae

(P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău