- Publicitate -

Povestea antreprenoarei Andreea Mihai, omul care a deschis o salină urbană în Ploiești. Cum să te bucuri de o oază de sănătate și relaxare într-un oraș din ce în ce mai poluat FOTO

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.26.57_1_64512.jpeg
Când n-ajungi la salină, atunci vine ea la tine! Iar ploieștenii beneficiază de ceva vreme de această facilitate datorită ideii pusă în practică de către Andreea Mihai. Cheile afacerii au fost chiar problemele respiratorii ale mamei sale care ani buni a căutat remedii peste tot în țară. Astfel, a avut revelația de a intra pe o piață de nișă și a realiza prima salină urbană din Ploiești.

Împinsă de curiozitatea unui astfel de loc, am ajuns la o destinație din cartierul „9 Mai” înspre zona Ciocianu pe care din copilărie o știam ca brutărie, ulterior ca fabrică de mobilă. Ce-am găsit acolo, însă, a fost ca un magnet încă de la primul pas. O sală unde simți că intri în recepția unui hotel care se respectă, cu o muzică relaxantă în fundal și întâmpinat de o prezență extrem de plăcută.

Dar înainte s-o cunosc pe cea care a „îndrăznit“ să spargă „gheața“ cu un bulgăre de sare, am mers mai departe pentru a descoperi ce înseamnă conceptul de salină urbană. Am intrat într-o antecameră unde am fost echipată cu protecții pentru încălțăminte și ne-am îndreptat spre camera-minune. Mirosul de sare te întâmpină încă de la intrare. Însă aici, în camera special amenajată, deja simți abundența salinității. Șezlongurile te duc cu gândul spre mare, spre relaxare. Ideea că te afli în locul ideal unde poți uita, fie și pentru câteva ore, de cotidian și poți inspira, din plin, sănătate, este completată de jocul de lumini și muzica ambientală.

Și ca să fie confortul pe deplin, în cazul în care vii și cu copilul, spațiul este prevăzut și cu un loc de joacă, dar și cu nelipsitele accesorii pe care le preferă copiii atunci când merg la plajă. Doar că nisipul este înlocuit aici cu sarea din Praid. (Salina Praid este o mină de sare gemă din România, situată în județul Harghita). Cele 50 de minute, cât durează o ședință de salino terapie, trec exact ca-n vacanță…mult prea repede.
Iar aici poți veni cu prietenii, cu familia, după serviciu sau în weekend. O programare este suficientă.

Cât depre beneficiile inhalării aerosolilor salini, Andreea Mihai poate vorbi ore-ntregi fără întrerupere și fără să repete informația. A aflat multe de la mama sa care are o bronșită hiperactivă dobândită, probabil, de la răcelile netratate corespunzător. Adriana Mihai, mama tinerei antreprenoare, i-a căutat remedii pe la toate salinele din țară, și nu numai. Bineînțeles că s-a informat din toate sursele care i-au ajuns pe mână atât în privința afecțiunii sale, cât și despre beneficiile sării. Și pe toate i le-a împărtășit și Andreei, care s-a convins în toată această perioadă că „sarea-n bucate“ înseamnă, de fapt, nu doar gust, ci rolul sării în sănătate.

Visul și curajul unui antreprenor

Andreea are 21 de ani, este studentă la Academia de Științe Economice și a pornit în lumea afacerii, ghidată de mama sa, cea care, în urmă cu trei ani, a avut un declic pe când se afla la salina de la Turda. I-a venit ideea să găsească modalitatea în care să aducă acasă o oază de sănătate, una accesibilă tuturor și atât de necesară într-un oraș poluat precum Ploieștiul și într-o perioadă în care afecțiunile respiratorii sunt din ce în ce mai multe, mai grave și înregistrate de la vârste foarte fragede.

Cu sprijinul familiei, Andreea a plecat la drum. Unul greu și pe care a întâmpinat o serie de piedici. Însă nu a dat nicio clipă înapoi pentru că a simțit în permanență că va reuși, că este o provocare și că va putea petrece mai mult timp cu părinții săi. A adunat informații de la alți antreprenori din domeniu, a apelat la ajutor de specialitate, iar, până la urmă, cu toate dificultățile apărute a reușit să pună pe picioare un proiect inedit pe piața ploieșteană: o salină urbană.

Efectele salino terapiei

Cum am spus și mai sus, o ședință durează 50 de minute, însă pentru resimțirea efectelor aerosolilor sunt necesare trei luni de terapie care se împart în câte zece zile de ședințe, urmate de două săptămâni de pauză, alte zece de terapie și tot așa. Pe an, sunt recomandate două astfel de cure.

Salino terapia are efecte multiple asupra sănătății. Dincolo de tratamentul pentru diversele afecțiuni respiratorii, este un bun stimulent imunitar, susține detoxifierea organismului, regenerarea pielii, ajută la reducerea efectelor oboselii și stresului.

Salina Urbană poate fi și un loc ideal și atipic pentru organizarea petrecerilor de copii, dar și pentru organizarea unor lecții în afara instituțiilor de învățământ, unde cei mici pot învăța despre beneficiile sării. Totodată, se pot derula și antrenamente cu grupuri restrânse de sportivi.
Capacitatea este pentru 15 micuți, iar dacă sunt și adulți, și copii, undeva la vreo zece persoane.

Tarifele sunt unele de bun-simț, accesibile tuturor: 15 lei/ședința/adult și iar pentru pensionari și copii o ședință costă 10 lei. Aici, tarifele sunt personalizate. Prima ședință, cea de acomodare sau de „hrănire” a curiozității este din partea casei.

Programul este de luni până vineri, de la ora 16.30 la 21.00, iar sâmbăta de la 11.00 la 21.00.
Salina Urbană se află pe strada Cașin, nr.1, Ploiești, iar programările le puteți face la 0737566027/ 0730640895.

Foto:

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.26.57_1_cf18b.jpeg

Adriana Mihai

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.26.57_a36b8.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.23.20_958f8.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.38.39_a5f32.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.38.41_d586e.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.38.38_2924b.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.38.43_dd675.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-11_at_11.38.42_ee4de.jpeg

(P)

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -