De zece ani, Consiliul Județean Prahova blochează două străzi pentru o parcare exclusivistă cu două rânduri de bariere, paznici și camere video. Fraierii să se descurce!

0
WhatsApp_Image_2019-05-09_at_12.45.25_68d58.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-09_at_12.45.25_68d58.jpeg

Observatorulph.ro a demarat campania ”Eliberați centrul Ploieștiului de privilegiile șmecherilor din administrație!”. Astăzi vă prezentăm cazul scandalos al parcării exclusiviste de la Palatul Administrativ, administrată de Consiliul Județean Prahova. Având peste 100 de locuri, parcarea ocupă încă din anul 2009 străzile Erou Cătălin și Unirii, precum și o parte din pasajul pietonal din fața imobilului cunoscut sub numele de ”Casa Albă”. La subsol există o altă parcare, tot pentru șefii din Palatul Administrativ, dar mai puțin folosită, probabil din comoditate!

În 2009, strada Erou Cătălin a fost blocată cu bariere la ambele capete. Atunci, reprezentanții instituției declarau că măsura a fost necesară pentru efectuarea lucrărilor de reparații la Palatul Administrativ. Șantierul s-a terminat demult, dar barierele au rămas închise pentru șoferii fără legitimații de serviciu în Casa Albă. Parcarea exclusivistă ocupă în prezent nu doar strada respectivă, ci și o bucată din pasajul pietonal și un tronson din strada Unirii. Unde mai pui că sub Palatul Administrativ există o parcare subterană, tot exclusivistă, prea puțin folosită din motive de…comoditate.

Această parcare, interzisă ”fraierilor” plătitori de taxe și impozite, are două rânduri de bariere, este păzită de agenți care permit personal accesul fiecărui șofer cu autorizație specială de parcare emisă de Consiliul Județean Prahova, fiind și supravegheată cu camere video.

Mai mult, de luni până joi după ora 16:00 și vineri după ora 14:00, când aleșii și angajații instituțiilor din Palatul Administrativ pleacă acasă, dar și în weekend, parcarea rămâne goală, dar păzită!

Cu toate acestea, șoferii obișnuiți tot nu au acces acces într-o parcare cu peste 100 de locuri, într-un oraș sufocat de mașini, unde fiecare se descurcă cum poate: pe trecerile de pietoni, locurile rezervate persoanelor cu dizabilități, spații verzi, alei, etc.

Observatorulph.ro solicită public conducerii Consiliului Județean Prahova să transforme parcarea rezervată angajaților cu funcții de conducere în instituțiile găzduite de Palatul Administrativ într-una publică.

În acest fel, toți șoferii, nu doar cei cu legitimații speciale, vor avea acces, contra cost, la un serviciu desfășurat pe domeniul public.

VIDEO Strada Erou Cătălin, blocată și transformată în parcare exclusivistă pentru șefii din Casa Albă

Pe strada Unirii, blocată cu al doilea rând de bariere, parchează doar posesorii de legitimații speciale:

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here