fbpx

before_and_after1_80f86.jpg

Îți mai amintești perioada copilăriei când spălatul pe dinți reprezenta o adevărată corvoadă? Copii fiind, majoritatea dintre noi nu conștientizam faptul că lipsa igienei bucale corecte va conduce peste doar câțiva ani la probleme cu adevărat neplăcute pentru dantură cauzate de placa bacteriană. Deși sunt implicați și factorii genetici, stresul, bolile imune sau diabetul, parodontoza este principala boală provocată, totuși, de lipsa igienei dentare. Parodontoza  se tratează în mod eficient la Clinica Ina Dent Ploiești! Specialiștii în stomatologie îți pun la dispoziție soluții moderne de tratare a acestei probleme stomatologice.

Cunoscută în mod științific sub denumirea de parodontopatie marginală, parodontoza este o afecțiune dentară care nu ține cont de vârsta pacientului, ci mai degrabă de atenția pe care acesta a acordat-o îngrijirii dinților, de-a lungul timpului. Lipsa unei igiene complete și corecte, conduce la îmbolnăvirea parodonțiului marginal, acea parte a cavității bucale care susține dinții în oasele maxilare. Depunerile de placă bacteriană se adună constant și, în cele din urmă, conduc la căderea dinților și deformarea oaselor maxilare, lucru ce face implantarea altor dinți noi dificilă și dureroasă.

Cum depistăm parodontoza?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Surprinzător sau nu, cei care se confruntă cel mai des cu această problemă dentară sunt tinerii. Fie pentru că nu acordă o importanță atât de mare îngrijirii bucale, fie pentru că nu sunt suficient informați cu privire la repercusiuni, tinerii ajung adesea victime ale parodontozei. Printre principalele simptome ale acestei afecțiuni dentare se numără:

  • Inflamarea ușoară a gingiilor
  • Sângerări bruște în timpul periajului
  • Dureri surde la nivelul dinților
  • Respirație urât mirositoare
  • Senzație de gust neplăcut în gură

La debut, parodontoza este destul de dificil de depistat, motiv pentru care majoritatea persoanelor nu se gândesc că ar fi momentul să faci o vizită în cabinetul medicului stomatolog. Din fericire, medicina a evoluat, iar soluțiile de tratare a parodontozei sunt din ce în ce mai accesibile și mai ușor de aplicat. Alături de specialistul în Chirurgie Dentară poți rezolva în mod eficient problemele provocate de parodontoză, indiferent că boala se află abia la stadiul de debut sau a început deja să-și facă simțită prezența, fiind tot mai neplăcută.  

Cum tratăm parodontoza?

Contrar presupunerilor tale, a avea parodontoză nu mai reprezintă o problemă capitală. Chiar dacă broala ți-a afectat mare parte dintre dinți, încă există soluții medicale eficiente, care-ți vor readuce zâmbetul acolo unde îi este locul, înapoi pe buze! Tratamentul cu PRP (Platelet-Rich Plasma) reprezintă o soluție inovativă menită să accelereze vindecarea osului maxilar afectat de parodontoză. Concret, PRP reprezintă o prescurtare medicală pentru plasma bogată în trombocite, o substanță medicală obținută în laborator, dintr-o cantitate foarte mică de sânge extras de la pacient, într-o intervenție premergătoare acestui tratament. În urma unor proceduri de chirurgie dentară corect implementate, plasma se injectează la nivelul osului maxilar, grăbind vindecarea și contribuind la vascularizarea țesuturilor și proliferarea fibroblastelor.

Un avantaj major al acestui tratament este efectul său rapid. În primele 3 săptămâni post-intervenție, starea maximarului osos se ameliorează în mod semnificativ. În funcție de gradul de avansare a bolii, medicul stomatolog va realiza tratamentul în paralel cu implantul dentar pentru înlocuirea dinților bolnavi pierduți sau va aștepta ameliorarea osului dentar pentru a finaliza procedura. Indiferent de cât de gravă este situația, un lucru este cert – nu va trebui să-ți mai ascunzi zâmbetul, ba din contră, acesta va fi mai frumos și mai spectaculos ca înainte!

Vino la Ina Dent Ploiești și-ți vom aduce înapoi pe buze zâmbetul de vacanță! Avem experți în tratarea problemelor dentare de orice natură, inclusiv soluții pentru realizarea corectă a terapiei PRP împotriva parodontozei! (P)

before_and_after1_b3118.jpg

Parodontoza_pacient_diabetic_264ed.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook