fbpx

ef7b2770-d3f3-4245-bd6f-f38d5495280e_44d30.jpg

O ploaie scurtă la Ploiești și imediat s-a văzut efectul poluării. Imagini trimise de cititorii observatorulph.ro.

În mai toate zonele din oraș, dar în special în cele din Nord și Vest, ploaia a evidențiat gradul de poluare pe care în suportă ploieștenii.

După o perioadă secetoasă, în sfârșit a venit și ploaia. Pronoza indică faptul că aproape toată săptămâna vremea va avea aceleași caracteristici. Teoretic ar trebui să fie o bucurie, practic avem ocazia să observăm la ce chin ecologic suntem supuși.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La precedentele fenomene similare am solicitat autorităților puncte de vedere, primind explicații jenante. Spuma nu este de la detergent, nu este de la alți compuși din petrochimie... este de la praf. Asta, în condițiile în care ne-am născut ieri și nu am fost și prin alte locuri, pe unde a plouat. 

Și înmulțirea alarmantă a cazurilor de cancer este de la Mercur retrograd, nu de la poluarea masivă, nu de la porniri și reporniri de instalații petrochimice, de la exploatarea acestora. Mirosurile insuportabile, în special în cursul nopților sunt de la Mânuța Maicii Domnului, o plantă modificată genetic, care pe vremuri mirosea chiar plăcut. Acum miroase a produs petrolier. Așa miroase ea, ce vă mirați?

Așa cum, după 30 de ani, dosarul revoluției din 89 a fost trimis în instanță, tot așa ar putea ajunge și dosarele marilor poluatori, mai ales ale celor care îi tolerează, deși vorbim despre funcționari plătiți de noi, tocmai ca să ne protejeze sănătatea. E drept că umilele noastre contribuții nu le pot asigura salariile depășite net de șpăgile primite de la poluatori. Glumeam...sau nu...

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook