fbpx

accident.jpg

Ar fi de râs, dacă nu e de plâns. Un șofer și-a avariat serios mașina după ce s-a trezit în față cu un porc mistreț de peste 100 de kg, în comuna prahoveană Gornet. Ce a urmat însă pare desprins dintr-un banc cu proști. Polițiștii au vrut să-l amendeze pentru că a circulat cu viteză, deși nu exista proba radar.

Marți dimineață, 2 aprilie, ora 7:30. B.M. conducea autoutilitara firmei la care era angajat pe DJ 231, între localitățile Gornet și Măgurele. La un moment dat, de pe câmp i-a sărit în fața mașinii un porc mistreț. Acesta nu a putut evita impactul, soldat cu avarierea dubei și moartea, după minute bune de agonie, a animalului sălbatic. Totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă!

În stare de șoc, șoferul a sunat la 112 pentru a raporta accidentul, dialogul cu operatorul fiind ”de poveste”. Bărbatul a fost sfătuit să nu lase porcul mistreț să fugă, pentru a ușura munca polițiștilor, dar nici să nu-l omoare pentru a nu fi acuzat de braconaj. ”Am avut emoții pentru că animalul era în agonie și nu știam cum va reacționa. Într-un final, bietul porc mistreț a murit, iar eu am așteptat sosirea echipajului de poliție”, a povestit șoferul, care și-a sunat patronul.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproape în același timp cu polițiștii postului de poliție de la Gornet a ajuns la locul accidentului și patronul firmei la care era angajat șoferul. Acesta ne-a povestit ce a urmat.

”La un moment dat, polițiștii mi-au spus că șoferul meu trebuie amendat. I-am întrebat de ce, iar răspunsul lor a fost pentru că acesta a circulat cu viteză. Nu-mi venea să cred! Angajatul meu era încă șocat, atât pentru că a omorât un animal sălbatic, cât și pentru că mașina fusese serios avariată, iar polițiștii vroiau să-l mai și amendeze?! Am protestat vehement, cerându-le să facă dovada că șoferul a mers cu viteză mai mare decât cea legală în lipsa aparatului radar.

Ulterior, oamenii legii, cum le place să li se spună, s-au sucit și au vrut să-i dea avertisment pentru că nu a circulat cu viteza necesară pentru evitarea oricărui pericol. Am protestat și de această dată și am așteptat, recunosc plin de nervi, timp de 20 de minute, pentru ca unul dintre polițiști să caute în agenda sa articolul din legislația rutieră în baza căruia mai sancționase și alți șoferi pentru accidente similare” susține M.R., proprietarul autovehicolului avariat.

”În cele din urmă, șoferul meu a scăpat fără vreo sancțiune, însă paguba va fi suportată tot de noi pentru că, normal, mistrețul nu avea asigurare RCA” a făcut haz de necaz cititorul nostru. Acesta a ținut să precizeze că în zonă nu există semne rutiere care să-i avertizeze pe șoferi că pe acest sector de drum județean pot da peste animale sălbatice...

Galerie FOTO

Porcul mistreț a murit în urma impactului cu mașina

WhatsApp Image 2019-04-02 at 16.31.08.jpeg

Autoutilitara a fost avariată serios

WhatsApp Image 2019-04-02 at 16.31.09.jpg

WhatsApp Image 2019-04-02 at 16.31.07.jpg

WhatsApp Image 2019-04-02 at 16.31.08 (1).jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook