fbpx

imgnews_b8ace6c4-ea3f-4fa5-84fe-5c7f9a6c79f6.jpg

Comuna Telega are puțin peste 6.000 de locuitori și 15 licențe de taxi. Localnicii care practică taximetria îi acuză pe polițiști că-i ”vânează”, protejând astfel firmele de transport persoane din zona Câmpina. O poveste desprinsă parcă din ”Las Fierbinți”.

Săptămâna trecută, IJP Prahova a mediatizat cazul unui taximetrist din Telega, amendat pentru că ”efectua transport rutier de persoane în regim de taxi pe ruta Câmpina - Telega, fără a respecta obligația de a reveni în localitate de autorizare după efectuarea cursei” (detalii AICI).

Mai mulți taximetriști din Telega susțin că sunt ”vânați” de polițiști, multe dintre amenzile contestate de ei în instanță fiind și anulate.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”La comanda expresă a clientului avem voie să-l luam de oriunde. Noi, cei din Telega, suntem opriți de către poliția din Câmpina de câte ori ne văd pe drum. Nu contează că avem o cursă, că alimentăm la benzinărie sau că suntem la cumpărături, cu soția. Polițiștii ne opresc și ne verifică chiar și o oră, pentru că așa vor dânșii. Nu considerați că ăsta este un abuz?”, susține unul dintre taximetriștii cu licență eliberată de Primăria Telega.

Un alt taximetrist din coomuna respectivă susține că legea nu specifică modalitatea de plată a cursei. ”Noi avem dreptul să transportăm patru persoane, care își împart suma de pe casa de marcat. Ce treabă am eu cum se înțeleg cei pe care îi transport, atât timp cât eu încasez suma în mod legal? Ar fi fost ilegal ca fiecare client să îți plătească suma de pe casa de marcat, adica să iau eu de patru ori banii pentru aceeași cursă”.

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Telega îi acuză pe taximetriști că pândesc clienții care fac naveta între Câmpina și Telega. ”Cei care nu respectă legislația, să plătească! Au venit și la mine să mediez conflictul lor cu polițiștii, dar le-am spus că nu mă bag. Dacă ei greșesc, atunci să suporte consecințele”, a declarat primarul Ilie Gheorghe.

Acesta susține că la eliberarea celor 15 autorizații de taxi s-a respectat legea, fiind aprobată prin hotărârea consilierilor locali. ”Eu le-am dat dreptul să muncească, altfel mă acuzau de abuz în serviciu”, a fost explicația primarului Ilie. Legea nr. 38/2003 republicata in 2008,  cu modificari si completari, prevede la art. 14 alin. 4 ca numarul maxim de autorizatii taxi va fi de maxim 4 la 1000 de locuitori ai localitatii de autorizare. 

FOTO Documente. Două dintre amenzile aplicate de poliție au fost anulate în instanță

WhatsApp Image 2019-03-12 at 09.10.20.jpeg

a.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg