fbpx

IMG_20181205_073439_2c023_2ec94.jpg

Sunt în grevă peste 100 de salariați ai operatorului de salubritate. Oamenii refuză să mai iasă la muncă, nemulțumiți de restanțele salariale.

Luni dimineața, la garajul Rosal din cartierul Bereasca, angajații au declanșat un protest spontan. Am discutat cu o parte dintre aceștia, care declară că nu vor să mai audă noi promisiuni, fiind hotărâți să reia activitatea doar în momentul în care drepturile salariale vor fi achitate la timp.

Nu este prima oară când se ajunge într-o astfel de situație, operatorul de salubritate Rosal neputând să mai onoreze acest serviciu public, și asta în contextul în care Plieștiul arată din ce în ce mai rău, sufocat de gunoaie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Contactat de observatorulph.ro, Cătălin Ioniță, directorul societății a declarat: ”Știu foarte bine situația și nu am ce face. Am fost să vorbesc cu oamenii, le-am explicat că nu am de unde să le dau banii. Primăria Ploiești nu a achitat încă facturile aferente lunilor ianuarie și februarie. Se prevalează de o prevedere contractuală, care poate duce plata până la 45 de zile, refuzând să se gândească la faptul că oamenii nu au ce mânca. Ca dumneavoastră, și eu aștept un punct de vedere al municipalității, pentru că nu vreau să promit nimic din ceea ce nu depinde de mine.”

În consecință, am încercat să îl contactăm și pe primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, însă deocamdată nu am primit un punct de vedere. Acesta va fi publicat imediat ce primarul îl va oferi.

Din păcate, nu doar angajații Rosal sunt afectați de acestă situație, greva lor având consecințe asupra locuitorilor întregului oraș Ploiești și localităților din Prahova unde Rosalul are contracte. Nerespectarea programului de colectare va face ca toate aceste localități să fie sufocate de gunoi în următoarele zile.

Știre în curs de actualizare.   

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg