REGINA NOPȚII, o afacere condusă de o doamnă „de fier“! Pasiunea pentru investiții a purtat-o între agonia și extazul realizărilor

0
deschidere.jpeg

deschidere.jpegNu există ploieștean care să nu fi auzit de „Regina Nopții”. Și nu vorbim despre faimoasa floare, ci despre localurile care de aproape două decenii găzduiesc cele mai frumoase evenimente ale celor care le trec pragul. Înființate cu multă muncă, multe sacrificii, multe așteptări, afacerile cunoscute sub brand-ul „Regina Nopții“ spun multe despre povestea unuia dintre oamenii care se află în spatele lor. Steluța Demir este cea care încă de la înființare conduce cu o mână „de fier“ o afacere de sute de mii de euro.

De când se știe a fost pasionată de comerț. A studiat și a lucrat în domeniu, însă după Revoluție, împreună cu primul său soț, a decis că este momentul să plece pe cont propriu. Au început cu o boxă în Halele Centrale, unde comercializau carne și produse din carne, iar în scurt timp au pus pe picioare propria fabrică unde procesau carnea, având magazine de desfacere în toate piețele Ploieștiului.

Fiecare ban câștigat, fiecare pas înainte le-au deschis celor doi orizonturi noi și mult mai largi. Astfel, pe la începutul anilor 2000 au pus piatra de temelie a primului local „Regina Nopții“, în cartierul Albert. S-au bucurat de acele vremuri și și-au amortizat rapid investiția, beneficiind de o piață relativ liberă și de o cerere foarte mare. Petrecerile cu lăutari, mâncarea bună românească, prețurile atrăgătoare nu aveau cum să nu le aducă profitul dorit.

Iar unde este cerere, oferta nu trebuie să se lase prea mult așteptată. Așa că au demarat și cel de-al doilea proiect: hotelul Regina Nopții, cu două săli-restaurant și o cramă.

Au avut satisfacția unui nou proiect reușit, însă erau prinși și de adrenalina începuturilor. Concurența începea să-și facă simțită prezența, iar Albertul devenea un cartier al localurilor. Nu puteau privi liniștiți ascensiunea altora fără ca ei să fie, totuși, cu un pas înaintea tuturor. Au concesionat un teren la Păulești unde au construit, poate, cel mai cunoscut local dintre toate cele pe care le-au pus pe picioare.

Momentul schimbărilor radicale

Au investit în afacerile lor tot ce-au avut: timp, energie și mai ales bani. Nu s-au bucurat prea mult de profit pentru că l-au investit și reinvestit, iar de multe ori au fost nevoiți să se și împrumute. Au riscat, au și câștigat, dar au și pierdut.

Criza economică și-a pus amprenta și pe afacerile fondatorilor „Regina Nopții“, fiind primul pas către începutul declinului. Au trăit ani buni în mirajul de a fi primii, cei mai buni, cei mai cunoscuți. Au fost într-o competiție cu ei, crescându-și în ritmul acesta nebun și pe cei doi copii, uitând de timp liber și de distracții. Ce paradox, nu?! Oamenii care ofereau și invitau la distracție erau cei care se bucurau cel mai puțin de ea. Munca, stresul, necazurile aveau să le aducă Steluței Demir și copiilor ei cea mai mare pierdere.

După 33 de ani de căsnicie, o viață în care au cunoscut împreună și extazul și agonia, femeia de afaceri se trezea văduvă. Pierderea soțului, în 2013, a fost momentul de cumpănă al vieții ei, unul în care s-a trezit singură și cu o mulțime de probleme de rezolvat. Era practic pe un drum pe care se blocase. A fost și momentul în care, poate, pentru prima dată s-a întrebat dacă merită toate acestea, merită acest efort, merită să uiți de tine.

„Nu! Categoric nu merită! Trebuie să ai un timp și pentru tine, pentru familie, pentru a călători. Cu primul soț am avut foarte puține ieșiri. Eram foarte prinși cu afacerile. Dar ne plăcea. Am făcut totul din pasiune“, ne-a mărturisit Steluța Demir.

După ce și-a acordat un răgaz, în care să se împace cu viața, s-o ia de la capăt într-o formulă restrânsă, să pună la punct parte din ceea ce rămăsese nerezolvat, lucrurile au început să se așeze și pentru femeia de afaceri. Să nu vă gândiți că Regina Nopții a rămas pe loc. Dimpotrivă, și-a mai construit o ramură și în domeniul autoservirii cu punctul de lucru în pasajul pietonal de la Winmarkt.

Din start, Steluța Demir s-a axat în localurile ei pe bucatele românești, proaspete și gustoase. A venit și cu elemente din bucătăria internațională, dar într-o proporție mai mică. Pasionată de gătit și din dorința de a fi sigură că pe masa clienților ajung farfurii cu gust, pregătite cum trebuie, Steluța Demir a fost prima care a intrat în bucătărie și cea care și-a instruit personalul asemenea unui master-chef.

Face acest lucru și acum. Se ocupă de aprovizionare, intră în bucătărie ori de câte ori îi permite timpul, face proiecte pentru amenajarea și reamenajare camerelor din hotelul din cartierul Albert, iar atunci când întâmpină probleme încearcă să fie tot ea cea care le mediază. O doare când vede recenzii negative fără ca persoanele nemulțumite s-o fi contactat în prealabil și să-i fi prezentat problema. Și asta pentru că știe cât și cum muncește.

Cazare și distracție, la standarde înalte

Hotelul Regina Nopții din Albert este creația Steluței Demir, fiind amenajat după cum și-a dorit și și-a imaginat. Parte din idei le-a luat de prin locurile unde a călătorit, însă preferă să meargă în cea mai mare proporție pe visurile proprii. Hotelul are 23 de camere, însă funcționale sunt 15 + un apartament, celelalte fiind în curs de reamenajare. Camerele sunt spațioase, oferindu-le clienților confortul și intimitatea dorite.

La parter, hotelul este prevăzut cu două săli-restaurant și o cramă. Sala Belvedere are o sută de locuri și este perfectă pentru petrecerile mai restrânse, în timp ce distracțiile cu mulți invitați pot fi găzduite în cel mai elegant salon al hotelului, care a fost și „botezat“ pe măsură: sala Elegance. Un loc spațios, cu două sute de locuri, cu un ring generos pentru dans. Atmosfera este animată la fiecare sfârșit de săptămână de formațiile care concertează în cele două săli, dar și la ocazii speciale, cum sunt nunțile, botezurile, petrecerile de Ziua Femeii, de Paște, de Crăciun, Revelion etc.

Crama cu o capacitate de 90 de locuri este destinată celor care își doresc un strop de intimitate, care vor să se bucure de discuție. Ca vorbele să curgă mai ușor și mai bine, pot alege un vin bun dintre zecile de soiuri disponibile. Vinul casei este de la Recaș, un brand românesc care se mândreşte cu sortimente de vin alb, roşu, rosé şi spumant premiate în repetate rânduri la concursuri naţionale şi internaţionale.Cei care vor să fie la curent cu evenimentele programate la Hotelul „Regina Nopții” din Ploiești au la dispoziție pagina de:

facebook:https://www.facebook.com/Hotel-Restaurant-Regina-Noptii-din-Ploiesti-1618587618407240/ 

Aici vor găsi și contactele la care-și pot face rezervările pentru petreceri sau pentru o cameră la hotel.

Sursa foto: Steluța Demir 

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.06 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.06.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.04.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.05.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.04 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.02 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.02.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 14.02.03.jpeg

(P)

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău