fbpx

4290-221304-26fiarta.jpg

Dacă locuiți în Ploiești și ieri ați avut apă la robinet mizerabilă, nu o consumați nici duminică sau luni, decât după fierbere! Avertismentul vine chiar de la primarul orașului.

În lipsa unei reacții oficiale, în special a DSP Prahova, despre potabilitatea apei din cartierele ploieștene afectate ieri de avaria sistemuui de transport al apei, observatorulph.ro a cerut duminică dimineață explicații primarului Adrian Dobre.

Citește și Isteria apei din Ploiești și somnul de duminică al autorităților

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta a declarat că rezultatele definitive ale probelor de apă după remedierea avariei vor fi cunoscute abia luni după-amiază, iar până atunci populația din cartierele afectate să nu consume direct apa de la robinet nici duminică sau luni!

”Chiar dacă a fost schimbată sursa de apă pentru cartierele afectate de avarie (n.r. Nord, parțial Republicii, Gheorghe Doja și Andrei Mureșan) recomandăm locuitorilor din zonele afectate să nu consume apa de la robinet decât după ce o fierb. De preferat ar fi, totuși, să consume apă îmbuteliată. Rezultatul final al analizelor de apă va fi disponibil după 72 de ore de la prelevarea probelor. Până atunci este bine să se evite consumul de apă direct de la robinet. Precizez că atenționarea este valabilă doar pentru cartierele afectate de avarie, care înseamnă doar 15% din populația orașului”, a declarat primarul Dobre.

Acesta a solicitat ca Apa Nova să pună luni, 11 februarie, la dispoziția grădinițelor și școlilor din cartierele respective cisterne cu apă pentru evitarea unor posibile îmbolnăviri a copiilor.

Reamintim că, sâmbătă seara, Apa Nova anunță că a remediat parțial problema, furnizând apă dintr-o altă sursă. ” La acest moment, din punct de vedere al companiei Apa Nova Ploiesti, prin solutia de transferare pe o alta sursa conform recomandărilor Direcției de Sanatate Publica, apa este conforma pentru consum. Recomandam pentru cetatenii care au ajuns tarziu acasa sa lase apa sa curgă un interval scurt de timp” se arată în comunicatul publicat de observatorulph.ro integral AICI.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook