fbpx

emanuel site.JPG

În urmă cu un an, viața avea să le dădea soților Isvoraș cea mai cruntă lovitură pe care o poate primi un părinte. Își pierdeau fiul, pe Emanuel, la numai 22 de ani. O moarte survenită subit în cazul unui tânăr care era perfect sănătos. O dispariție care i-a purtat de la durerea sufletului făcut țăndări către miile de întrebări fără răspuns, dar și către revolta față de Divinitate. Dar credința mai puternică decât îndoiala și iubirea dincolo de moarte pentru fiul lor le-au oferit soților Isvoraș o soluție salvatoare. Fiul lor poate trăi și poate lucra prin ei, prin mâinile lor. Astfel, a luat naștere “Asociația Emanuel Un act de bunătate”, prin care sunt ajutați oamenii cu diverse probleme din Valea Călugărească și împrejurimi.

Drumul către un astfel de demers nu a fost ales întâmplător. Emanuel era implicat în tot felul de acțiuni caritabile. Era „un munte” de suflet, un tânăr care emana și oferea bunătate. În căutarea răspunsurilor la infinitele „da’ de ce-uri?“, tatăl lui Emanuel a rămas „blocat“ în fața paginii de facebook a fiului său, acolo unde a văzut următorul moto: „Întrebarea cea mai urgentă și persistentă a vieții este: «Ce facem pentru alții?»“.

A fost o postarea care l-a măcinat, care a simțit că-i este adresată și căreia vrea să-i ofere un răspuns. Unul care i-ar aduce un strop de liniște și de alinare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Așa s-a născut dorința de a construi «Centrul Social Emanuel». Am plecat la drum, la început de august, fără niciun ban și fără niciun voluntar. Doar o mică credință și speranța că Dumnezeu va trimite oamenii potriviți și materialele de care avem nevoie. Deja vedem întâmplându-se minuni în fiecare zi. Meseriași din diferite zone au venit să lucreze și mulți au donat din puținul lor pentru materiale. Centrul Social Emanuel va avea un cabinet, pentru ca medici voluntari să ofere consultații gratuite. O bucătărie unde vrem să gătim pentru bătrâni și copii săraci. De asemenea, va fi o sală de fitness și o sală de conferințe.

Un vis care a devenit realitate în doar patru luni de zile. Pentru mine este un miracol. Mă uit în urmă și văd câmpul plin de ciulini la început de vară. Acum privesc o construcție terminată în care se pot face atât de multe programe”, mărturisește Savu Isvoraș pe www.unactdebunatate.ro.

A mobilizat comunitatea locală, de la elevii din Valea Călugărească, până la autoritățile locale pentru implicarea în diverse cazuri. Altele sunt în derulare, iar prezentarea lor este realizată pe site-ul amintit mai sus.

„Provocarea continuă. Ca proiectele acestea să prindă viață avem nevoie de voluntari și fonduri. Credem că la timpul potrivit vor veni. Orice ajutor este binevenit acum. Ca să oferim un cadru legal dezvoltării proiectelor de voluntariat și filantropie am înființat «Asociația Emanuel Un Act de Bunătate». Cred ca împreună putem aduce speranță în multe inimi greu încercate”, spune Savu Isvoraș.


Ajutorul din partea celor care vor să se implice este simplu. Pot dona direct pentru cazurile și proiectele prezentate pe site, în contul BCR: RO95RNCB0205161267470001, dar și pentru asociație, direcționând cei 2% din impozitul pe venit. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul: https://unactdebunatate.ro/

„Durerea din inimă nu dispare niciodată. Apar însă petece de cer la orizont atunci când slujim celorlalți dezinteresat. Dacă ne izolăm si ne concentrăm asupra propriilor probleme, depresia ne cuprinde fiecare ungher al sufletului. Putem alege să canalizam energia noastră spre bine. Și să sperăm că într-o zi Dumnezeu va reașeza lumea pe făgașul inițial. Până atunci, să aprindem o lumină în viața altora. Pentru că cei care luminează pe alții trăiesc și ei in lumină!”, este mesajul lui Savu Isvoraș.

Sursa foto: www.unactdebunatate.ro și Facebook Savu Isvoraș

Savu Isvoraș

savu isvoras.jpg

Emanuel Isvoraș

emanuel site.JPG

emanuel.jpg

emanuel 1.jpg

Proiecte Asociația Emanuel Un Act de Bunătate

centru.jpg

lucrari centru.jpg

lemne-600x375.jpg

o-masa-calda.jpg

o-paine.jpg

pitulici-600x450.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg