fbpx

familia condea.jpg

Grațiela Condea, mama tinerei din Poiana Câmpina care a fost bătută și mutilată de un proxenet, a plecat vineri, în Germania pentru a-și aduce fata în țară, unde urmează să fie înmormântată. În urma apelurilor disperate din presă și de pe rețelele de socializare, familia tinerei Ioana Condea a reușit să adune suma necesară repatrierii trupului neînsuflețit. Însă, în prezent, se lovesc de alte piedici.

Imediat cum a fost înștiințată de moartea fiicei lor, familia Condea a făcut tot posibilul pentru a aduna banii necesari pentru a-și aduce copila acasă. Suma de aproape 3800 de euro a fost adunată din donații făcute inclusiv de românii din Diaspora.

Costurile deplasării în Germania au fost acoperite pentru Grațiela Condea de către o familie din Belgia.

Deși sperau ca la sfârșitul săptămânii s-o poată înmormânta în satul Bobolia, momentan familia nu știe când se va întâmpla acest lucru. Și asta din cauză că, în prezent, trupul tinerei este oprit de Poliția și Procuratura din Germania pentru efectuarea necropsiei.

„Acest lucru ne-a luat un pic prin surprindere și pe noi. Ioana a murit pe 13 ianuarie, familia a fost anunțată pe 23, iar de la spital am fost informați că trebuie ridicat cadavrul cât mai repede. Acum, însă, așteptăm decizia autorităților de aici“, ne-a declarat Larisa Ștefan, româncă stabilită în Germania și prietenă a familiei Condea, implicată în formalitățile de repatriere.

Totodată, au mai apărut și alte probleme în legătură cu repatrierea pe care familia defunctei speră să le rezolve cât mai repede și într-un mod cât mai discret.

În privința banilor, pe lângă costurile readucerii în țară a trupului neînsuflețit, părinții Ioanei au nevoie și de ajutor financiar pentru tot ceea ce presupune înmormântarea și pomenile aferente.

Robert Tănase, proxenetul care a mutilat-o pe Ioana, este închis în Germania pentru fapta sa, însă odată cu moartea tinerei, îi va fi redeschis dosarul și judecat pentru ucidere din culpă.

Ioana Condea avea 24 de ani și un copil, în vârstă de cinci ani, aflat în grija bunicilor materni.

Sursa foto: facebook Grațiela Condea

familia condea.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg