fbpx

aprinde-lumina-predesti.jpg

Marian Daniel Iordache, stabilit de ceva timp în Belgia, acolo unde lucrează pe post de cercetător in domeniul teledetecției se luptă, de la distanță, să aducă lumina, la propriu, în casa unei familii din Predești. 

Impresionat de cazul lui Ronaldo (7 ani) și Marinei (16 ani), aflați în grija mătușei lor, după ce tatăl le-a murit, iar mama i-a părăsit, Marian Iordache a decis să facă tot ce poate, fie și de la mii de kilometri distanță, ca să le schimbe viața celor doi. Astfel, Marian a înființat pe facebook grupul „Aprinde lumina!“, unde a prezentat povestea copiilor și i-a îndemnat pe toți cei care empatizează cu acest caz să se implice.

Copiii locuiesc într-o casă sărăcăcioasă, la marginea satului. Nu au energie electrică şi îşi fac temele la lumina lumânării. Cea care i-a luat în grijă are mari probleme de sănătate, dar acest lucru nu a împiedicat-o să se ocupe de ei cu mult drag. Imediat cum a văzut acest caz în media, Marian Daniel Iordache a sunat mobilizarea și a strâns bani și donații, iar în luna noiembrie i-a făcut o vizită familiei.

Întâlnirea cu cei doi copii, modul în care își duc viața, i-a dat fiori reci, motiv pentru care, împreună cu alți doi prieteni de-ai lui, a luat decizia să le aducă lumina, la propriu, prin instalarea unui sistem fotovoltaic. A creat grupul „Aprinde lumina!“, iar donațiile au început să curgă.

“Au ajutat mulți oameni atât din România, Spania, cât și din Belgia. Pentru panouri am primit bani si din Anglia. Acum, negociem prețul de instalare cu o firmă de profil. Doar sistemul în sine costă 11000, la care se adaugă și costurile instalării. Noi am strâns 10.200 lei până acum, dar sunt încrezător că vom face rost de toți banii necesari ca acești copii să poată să desfășoare activităti care sunt banale pentru oricare dintre noi. Deocamdată, chiar și un bec poate să facă diferența dintre o viață în beznă și o viață mai apropiată de normal”, a precizat Marian Daniel Iordache.

Tânărul este originar din Puchenii Mari și este doctor în inginerie electrică si calculatoare, titlu obținut la Universitatea Tehnica din Lisabona. De-a lungul timpului, distanța nu l-a împiedicat să se implice în mai multe cazuri sociale. În cel de la Predești a simțit că este nevoie de mai mult decât o simplă donație.

Cei care vor să se alăture demersului său, poate accesa pe faceebok pagina https://www.facebook.com/groups/2019098578184265/?fref=mentions

WhatsApp Image 2019-01-16 at 14.42.26.jpeg

WhatsApp Image 2019-01-16 at 14.42.26 (1).jpeg

Sursa foto: facebook M.D. Iordache

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg