petre-nachila.jpg

Nu poate sta departe de elevii săi, nu poate sta departe de catedră și, sub nicio formă, nu poate sta departe de matematică! Profesorul Petre Năchilă luptă cu toate forțele să combată urmele lăsate de atacul cerebral suferit la începutul lunii decembrie, anul trecut.

Își dorește să-și revadă elevii și colegii și să revină cât va putea de repede, la clasă. Asta, în ciuda faptului că, redobândirea funcțiilor pierdute în urma unui accident vascular cerebral reprezintă un proces îndelungat, care necesită multă răbdare din partea celor dragi, experiență din partea personalului medical, dar, în primul rând, putere și determinare - nelimitate, din partea celui care a trecut printr-un astfel de eveniment.    

“Sunt bine, mi-am recăpătat toate funcțiile în proporție de 90%. Reușesc să merg singur‘’ ne-a declarat profesorul Petre Năchilă, de pe patul Centrului de Recuperare Paleativă din Băicoi.   

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Petre Năchilă: Am sunat singur la Salvare!

Cadrul didactic ne-a vorbit și despre momentul atactului cerebral. Era dimineață, înainte de începerea orelor, când i s-a făcut rău.

‘’Completam câteva documente în cancelarie…Am simțit că nu-mi mai pot folosi mâna, așa cum ar fi trebuit. Am sunat singur la Salvare! Când au ajus medicii, aveam tensiunea trecută de 17. Mi-au mai luat-o o dată ( n.r. medicii de la Ambulanță) și asta a fost. M-au dus la spital.‘’

Atacul cerebral… cauzat de anestezii generale?!

Profesorul de matematică crede că AVC-ul pe care l-a suferit ar fi avut la bază de mai multe anastezii generale făcute la un cabinet stomatologic, într-o perioadă scurtă de timp. ‘’Bănuiesc, că de acolo. Nu-mi prea plac procedurile acestea stomatologice și atunci aleg varianta anasteziei generale. Probabil că nu mi-au făcut bine. Așa cred…‘’

Petre Năchilă va mai rămâne la recuperare, până la finalul lunii. Ulterior, dacă medicii îi vor permite, se va întoarce la catedră.  

maxresdefault.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.