fbpx

petre-nachila.jpg

Nu poate sta departe de elevii săi, nu poate sta departe de catedră și, sub nicio formă, nu poate sta departe de matematică! Profesorul Petre Năchilă luptă cu toate forțele să combată urmele lăsate de atacul cerebral suferit la începutul lunii decembrie, anul trecut.

Își dorește să-și revadă elevii și colegii și să revină cât va putea de repede, la clasă. Asta, în ciuda faptului că, redobândirea funcțiilor pierdute în urma unui accident vascular cerebral reprezintă un proces îndelungat, care necesită multă răbdare din partea celor dragi, experiență din partea personalului medical, dar, în primul rând, putere și determinare - nelimitate, din partea celui care a trecut printr-un astfel de eveniment.    

“Sunt bine, mi-am recăpătat toate funcțiile în proporție de 90%. Reușesc să merg singur‘’ ne-a declarat profesorul Petre Năchilă, de pe patul Centrului de Recuperare Paleativă din Băicoi.   

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Petre Năchilă: Am sunat singur la Salvare!

Cadrul didactic ne-a vorbit și despre momentul atactului cerebral. Era dimineață, înainte de începerea orelor, când i s-a făcut rău.

‘’Completam câteva documente în cancelarie…Am simțit că nu-mi mai pot folosi mâna, așa cum ar fi trebuit. Am sunat singur la Salvare! Când au ajus medicii, aveam tensiunea trecută de 17. Mi-au mai luat-o o dată ( n.r. medicii de la Ambulanță) și asta a fost. M-au dus la spital.‘’

Atacul cerebral… cauzat de anestezii generale?!

Profesorul de matematică crede că AVC-ul pe care l-a suferit ar fi avut la bază de mai multe anastezii generale făcute la un cabinet stomatologic, într-o perioadă scurtă de timp. ‘’Bănuiesc, că de acolo. Nu-mi prea plac procedurile acestea stomatologice și atunci aleg varianta anasteziei generale. Probabil că nu mi-au făcut bine. Așa cred…‘’

Petre Năchilă va mai rămâne la recuperare, până la finalul lunii. Ulterior, dacă medicii îi vor permite, se va întoarce la catedră.  

maxresdefault.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg