fbpx

jenica-fata.jpg

Rafaela Moraru, fiica Jenicăi Tabacu, vorbește public de „SALVATORUL“ care i-ar fi grăbit sfârșitul mamei sale.

Un gest care a șocat pe toată lumea și o sumedenie de întrebări fără răspuns. Asta a lăsat în urmă Jenica Tabacu, fostul director al Muzeului „Julia Hasdeu“, din Câmpina, care s-a sinucis înainte de Crăciun. În urma sa, Rafalela Moraru, fiica omului de cultură, încearcă să elucideze misterul care a dus la dispariția mamei sale, la vârsta de numai 50 de ani. În 2010, Jenica Tabacu a suferit de o formă severă de depresie, episod peste care a trecut cu ajutorul unui medic de specialitate, o persoană-cheie în această poveste plină de mister. Potrivit Rafaelei Moraru, medicația administrată a fost una puternică, dar care a tratat-o, însă, doar superficial pe mama sa.

Într-o postare pe facebook, tânăra încearcă să tragă un semnal de alarmă pentru toți cei care au în familie persoane care suferă de afecțiuni psihice, dar, mai ales, cum și cine aleg să le trateze. Din punctul său de vedere, Jenica Tabacu și-a ales greșit „salvatorul“. O concluzie la care tânara a ajuns și-n urma unor conversații descoperite în telefonul mamei sale, purtate cu medicul psihiatrul, a cărui identitate a ales să n-o dezvăluie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Redăm mai jos mesajul integral de pe pagina de facebook a Rafaelei Moraru, precum și capturile de ecran cu pasaje din conversațiile Jenicăi Tabacu cu medicul psihiatru.

Nu mai pot și nici nu mai vreau să tac! Sufletu-mi lacrimează! Eu am pierdut-o pe mama! Nimeni și nimic nu o poate aduce înapoi!

Dar vreau sa trag un SEMNAL MARE de alarmă pentru toți cei care au oameni dragi în familie cu probleme psihice! Mare grija unde, cum și mai ales CINE îi tratează! Eu nu am reușit să fac față DEPENDENȚEI uriașe create de acest fost medic psihiatru!

«SALVATORUL» așa cum îl numea mama «a tratat-o» în 2010 de depresie. Medicamentele puternice prescrise au scos-o într-un timp relativ mic dintr-o depresie severă, însă nu a fost suficient, pentru că nu trataseră în întregime problema, ci doar superficial!

Știam că au pastrat legătura de-a lungul anilor, însă nu am luat în serios niciodată ce ne transmitea mama că-i spunea «EMINENȚA»! MARE GREȘEALĂ !!!

Problemele psihice nesoluționate corespunzător care trenau de ani de zile și care s-au accentuat, problemele existente ca în orice familie, dar mai ales INDUCERILE acestui om cum că el are cariera PERFECTĂ, familia PERFECTĂ, nepoții PERFECȚI, viața PERFECTĂ și TRATAMENTELE PUTERNICE «sugerate» de acest fost medic psihiatru aflat la pensie, procurate pe sub mână de mama au condus la acest deznodământ tragic!

Nu am crezut niciun moment că un fost medic renumit, din niște înregistrări și mesaje ale unui om bolnav, fără să-mi vadă soțul, poate să-i pună un diagnostic atât de grav: PSIHOPAT ! 
Și să continue să se joace cu mintea mamei atâta timp!

CONTROLUL URIAȘ pe care acesta îl exercita asupra mamei prin iubirea enormă pe care mi-o purta, dar transformată în patologie deja, din cauza bolii, a distrus treptat orice «colac» de salvare!

REGRET că nu am avut curajul să merg la poliție pentru a face o plângere atunci când, poate, reușeam să schimb ceva! REGRET ENORM! Ceea ce m-a oprit a fost frica de respingere a părinților mei, în speță a mamei mele și frica de a nu recunoaște și «a-l proteja» în continuare pe «SALVATOR» !

Acum este TARDIV pentru mama, pentru mine, pentru familia noastră! Va veni vremea justiției divine!

Însă, luați aminte! Dacă postarea mea va reuși să ajute măcar un suflet, este suficient!

Depresia este o boală grea, ascunsă și mult mai periculoasă decât cancerul! Poți să râzi, poți să glumești, poți să mimezi bucuria, însă fără TRATAMENT ADECVAT și SPRIJINUL REAL al apropiaților va culmina cu o tragedie!

Captura foto discuții Facebook:

captura 1.jpg

captura 2.jpg

captura 3.jpg

Jenica Tabacu și-a dedicat aproape toată cariera studiului operei şi al vieţii savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, dar și a fiicei acestuia, Julia. Totodată, ca director al Muzeului a reușit să păstreze în proprietatea statului Castelul plin de enigme de la Câmpina pe care îl revendicaseră moștenitorii marelui om de cultură.

În ultima perioadă, Jenica Tabacu era preocupată de traducerea şi publicarea manuscrisele „spiritiste“ ale lui B.P. Hasdeu.

Jenica Tabacu

jenica tabacu.jpg

Rafaela Moraru, fiica Jenicăi Tabacu:

rafaela moraru.jpg

Sursa foto: Facebook Rafaela Moraru

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg