646x404 (2).jpg

Nimeni nu a spus că angajații M.A.I. nu ar trebui să fie decent plătiți, ba din contră. Nu poți avea pretenția ca un polițist să apere legea, dacă este prost plătit, puținii bani câștigați fiind investiți și pentru a-și completa dotarea precară. Unde este adevărul?

Guvernanții au anunțat cu surle și trâmbițe majorarea semnificativă a veniturilor polițiștilor și militarilor. Presa le-a prezentat în forma anunțată de oficiali, însă la scurt timp au apărut adevăratele calcule care duc majorările în zona derizoriului.

Popovici Ionuț, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor ”Diamantul”:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Puneți-vă în situația unui civil care citește acest comunicat al MAI - creștere cu 25% a salariului de funcție , vouchere de vacanță, ba chiar și plata muncii prestate în zilele de repaus și cele în care nu se lucrează... Nu ați crede că le-a pus Dumnezeu mâna în cap polițiștilor, și că sunt nerecunoscători prin nemulțumirile afișate?

În realitate este o tehnică de manipulare a publicului-țintă, un semnal de liniștire, prin aceste comunicate urmărindu-se evidențierea multitudinii de avantaje de care vor beneficia polițiștii de la 01.01.2019, sperându-se că la nivel de receptor convingerea va fi că majorările sunt numeroase.

De fapt, singura creștere relativă este cea a salariului de funcție, creștere care se va plafona în jurul valorii de 200-250 lei lunar, în mână, pentru fiecare politist. Comunicatul ministerului se referă la creșterea brută, suma care insa se impozitează cu... atenție!!! 45% (cass, cas și impozit venit).

Era sa uităm de mărirea cu 3 lei/zi a indemnizației de delegare/detasare!”, afirmă Ionuț Popovici.

Din păcate, felul în care guvernații anunță majorările brute, într-o formă destul de evazivă, greu de înțeles pentru mase, reprezintă o manipulare care nu aduce altceva decât sciziune socială. Oamenii își imaginează că sunt categorii, exceptându-i pe demnitari și administrațiile locale, unde s-a revărsat cornul abundenței. 

Așa apare ura între diverse categorii socio-profesionale, neavând măcar un temei real. Admirabilă însă este atitudinea unor polițiști, care riscându-și locurile de muncă, au curajul să iasă public și să demonteze astfel de manipulări, explicându-le oamenilor cum doar ”șmecherii” cu funcții au parte de majorări, în timp ce polițiștii de rând continuă să fie subiect de batjocură publică.

646x404 (2).jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.