61932016_84922200.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat ieri articolul Poliția anchetează moartea suspectă a unui pacient de la spitalul județean din Ploiești. ”Traumatism cranio-facial prin cădere de pe targă” au ieșit la iveală noi detalii ale acestui caz.

Nicolae D., de 71 de ani, din Cocorăștii Misli, a fost internat acum două luni la spitalul județean de urgență din Ploiești, unde a și fost operat de un neurochirurg. După intervenție, pacientul a făcut progrese vizibile, însă familia a fost anunțată vineri, 4 ianuarie, că acesta a murit! 

Pentru că pe în documentul eliberat de medicul specialist în anatomie patologică a fost menționat ”traumatism cranio facial prin cădere de pe targă”, familia a depus o plângere la Poliția Municipiului Ploiești pentru a afla dacă acest incident i-a fost fatal pacientului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

img.jpg

Nepotul pacientului, pentru observatorulph.ro:

”Bunicul meu a fost internat la spitalul județean din Ploiești. A avut o tumoră la cap, a stat aproape două luni în spital, l-au operat și totul decurgea normal.. Începuse să vorbească, să deschidă ochii, cu alte cuvinte își revenea.. Dar vineri (n.r. 4 ianuarie) ne-au sunat de la spital să ne spună că a murit.. Cauza morții nu a fost cea pentru care s-a operat, ci l-au scăpat în cap pe holul spitalului cei care îl transportau și asta cred că i-ar fi putut provoca moartea..”

Observatorulph.ro publică astăzi o informație esențială pentru derularea anchetei.

Pacientul respectiv a căzut de pe targă în data de 17 decembrie, în timp ce era transportat de un echipaj Mediurg de județean la secția exterioară Boldescu, la urologie. 

Observatorulph.ro a solicitat conducerii Mediurg un punct de vedere față de acest incident.

dr Cristian Vintilescu, fondator Mediurg:

”În primul rând vreau să spun că regret incidentul și mai ales moartea pacientului, însă între cele două nu este nicio legătură. Incidentul s-a produs pe 17 decembrie, iar decesul pe 4 ianuarie. În timpul transportului la secția Urologie, pacientul a dezechilibrat targa și a căzut. La fața locului a fost chemat un echipaj de urgență, care l-a transportat la UPU, unde a fost supus unor investigații medicale complete, care nu au scos în evidență nicio problemă medicală, cu excepția unei zgârieturi la nivelul obrazului. De altfel, pacientul a declarat că nu are dureri provocate de căderea de pe targă. Vreau să precizez, încă odată, că acest incident nu are nicio legătură cu decesul pacientului. Mențiunea medicului specialist în anatomie patologică privind căderea de pe targă este firească, pentru că trebuie menționată starea anterioară a pacientului decedat, dar, repet, nu are legătură cu decesul acelui pacient”.

Conducerea spitalului județean a confirmat că, după incident, la revenirea pe secția de neurochirurgie, bărbatului respectiv i s-au făcut mai multe controale medicale amănunțite, inclusiv un examen cu computerul tomograf, nefiind semnalate probleme majore, care să-i pună în pericol viața pacientului. Acesta a decedat însă pe 4 ianuarie.

Poliția a deschis o anchetă, însă esențiale vor fi concluziile medicilor legiști, care vor efectua necropsia. Aceștia vor stabili cu exactitate cauzele decesului, precum și dacă acesta ar fi fost provocat de incidentul respectiv.

foto cu caracter ilustrativ

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.