IMG_E1108.jpg

O cititoare ne-a trimis imagini cu numeroși arbori tăiați în aceste zile în padurea de la Păulești, în zona fostei tabere școlare. Observatorulph.ro a solicitat verificarea acestor aspecte aât Poliției Prahova, cât și Romsilva.

Sesizarea cititoarei:

”La fosta tabara scolara din Paulesti se taie masivi padurea. Dupa cum se vede, arborii din imagine nu sunt putrezi, sunt chiar sanatosi. Nimeni nu verifica nimic? Cum sa tai splendoare de arbori? In curand din aceasta padure va ramane doar numele si aici se vor inalta vile poate chiar si blocuri. Sa transformi acesti arbori in lemne de foc este o crima! Oare in ce sobe or sa nimereasca acesti copaci? Nu credeti ca ar trebui facut ceva? Pana la urma aceasta padure in autoritatea cui intra? Cine raspunde de ea?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

P.S. ''Cineva'' (o autoritate locala) spunea ca astfel se intinereste padurea si ca din ghindele cazute pe jos vor creste arbori din nou..... In cati ani a uitat sa spuna! Ar trebui sa primeasca o ghinda cadou si sa ne arate in cati ani ghinda lui o sa ajunga sa semene cu arborii din imagine”.

Reamintim că anul trecut, în urma unei sesizări făcute de observatorulph.ro, polițiștii au efectuat mai multe percheziții într-un dosar de tăieri ilegale de arbori din pădurile din jurul Ploieștiului, inclusiv cea de la Păulești. Atunci au fost vizați un consilier local, dar şi un inginer silvic şi doi pădurari.(detalii AICI)

FOTO

IMG_1096.jpg

IMG_1100.jpg

IMG_1112.jpg

IMG_E1108.jpg

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.