991fc089-8970-4354-8aff-f398209ab241.jpg

Nu există ploieștean de bun simț, care să nu fie deranjat de felul în care arată orașul, sufocat de gunoaie. Cine sunt cei care îl fac să arate așa?

Un exemplu avem astăzi, de pe strada Cavalului, din Ploiești. Sătui de cei care lasă pungile cu gunoi la baza stâlpilor, vecinii și-au îndreptat camerele de supraveghere de la case către locurile unde este ”depozitat” gunoiul.

Cel din imagine nu este singurul care procedează așa. A mai fost surprins de vecini, însă a replicat: ”care e problema? E coș de gunoi pe stâlp, deci pot să las gunoiul aici!”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Încercăm, pe înțelesul lui să îi explicăm care este problema. 

Problema este că ești NESIMȚIT! De aici pleacă totul. Și nu ești singurul. Sunt mulți ca tine, peste tot. Parcă e invazie. Nici nu e de mirare de ce România a ajuns pe mâna unor analfabeți. 

Știm, nu merge cu vorba bună, însă amenzile ar fi o soluție. Nesințitul arată ca oricare alt om. Poate trece drept om normal, până deschide gura, sau îl vezi în acțiune. Nesimțitul are platforma de gunoi la 50 de metri de bloc. Îi este lene să se deplaseze până acolo, pentru că e mai comod să îl lase la stâlp, dar nu în dreptul scării blocului în care vegetează, ci la scările vecine, sau la casele din apropiere.

Nesimțitul înțelege, dar nu-i pasă. Lui i se cuvine orice, i se permite orice și nu e taxat pentru tupeul său. Nesimțitul este mai mereu ofuscat. Nimic nu-i convine și întotdeuna alții sunt de vină pentru tot ce i se întâmplă. El este mărețul plătitor de taxe și impozite, motiv pentru care lumea îi aparține. El are întotdeauna drepturi și niciodată obligații.

Deși Rosal-ul trece periodic și ridică astfel de resturi menajere, cei ca el pot fi surprinși în aceeași zi făcând ceea ce vedeți în cele trei imagini de mai jos. Firma de salubritate poate fi schimbată permanent, primarul o dată la patru ani... doar nesimțitul va fi etern.

Pentru că deja l-au identificat, vecinii de pe stradă au de gând să îi pândească următoare abatere, apoi să îi sune la ușă și să îi arunce gunoiul în casă, cu un bonus consistent, care să îl sature. Dacă Rosalul, SGU, Primăria Ploiești și Poliția Locală Ploiești sunt depășite de numărul ireal de mare de nesimțiți, vecinii le pot da o lecție pe măsură. Revenim cu detalii, pentru că au de gând să și filmeze ”fapta reparatorie”. :)

9f50ea75-247c-4382-a412-792e0936e2b2.jpg

991fc089-8970-4354-8aff-f398209ab241.jpg

33b14d3c-aa5d-4b5a-8197-7ddaa6dbb11c.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Decizia CCR privind presemnalizarea radarelor

Presemnalizarea dispozitivelor radar instalate pe autovehicule staţionare sau pe suporţii amenajărilor rutiere şi a dispozitivelor radar tip pistol aduce atingere prevederilor constituţionale şi...