fbpx

bc931de1-233f-4ec9-bdd7-6498891ee4c1.jpg

Transportatorii de persoane din Prahova continuă bătaia de joc la adresa călătorilor și sfidarea la adresa autorităților. Nu este prima sesizare făcută de plătitorii de abonamente, batjocoriți de cei de la firma Chivaran.

UPDATE Replica administratorului firmei de transport Chivaran

Pare destul de profitabil să plătești din când în când amenzi, dar să poți continua activitatea de transport persoane în Prahova. Au obținut licențe, au exclusivități pe trasee și își permit să continue bătaia de joc, punând în pericol viețile oamenilor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Dincolo de problemele tehnice întâlnite la majoritatea firmelor de profil, se pare că și atitudinea este comună. Nu contează câte deficiențe au, important este să încaseze banii pe servicii pe care nu le pot onora conform standardelor. Reamintim faptul că firmele de transport, care obțin licențe pentru o astfel de activitate, sunt obligate să asigure numărul de mijloace de transport care să acopere integral necesarul în condițiile prevăzute de lege (numărul de locuri pe scaune să nu fie depășit).

Un exemplu este cel oferit astăzi de ”beneficiarii” serviciilor oferite de Chivaran Com SRL, o societate de transport din Vălenii de Munte, care se descrie astfel:

”Suntem o societate comerciala cu capital privat specializata in transportul rutier de persoane, atat intern cat si international. Avand o experienta de 12 ani in acest domeniu, firma noastra are in exploatare curenta o multitudine de trasee cu acoperire zonala pe cuprinsul judetului Prahova, precum si trasee interjudetene, iar parcul nostru auto, in crestere cu fiecare an, numara acum peste 50 de autocare si microbuze, avand dotari in concordanta cu cerintele actuale ale pietei transporturilor de persoane.

In afara traseelor regulate, firma presteaza, la solicitarea clientilor, deplasari in interesul acestora, oriunde in tara si strainatate, fara limita de durata sau distanta, cu autocare sau microbuze, in functie de dorintele exprimate de solicitant. Experienta in executarea unor astfel de comenzi a adus societatii colaboratori din randul agentiilor de turism de renume si firmelor care organizeaza frecvent excursii, mai ales in timpul sezonului estival.”

În cele care urmează, vă prezentăm și sesizarea cititorului, urmată de o înregistrare video ”în conformitate cu descrierea societății:

”Sunt un elev, care pentru a ajunge la liceu parcurg o naveta de aproximativ 15 km. Nimic ciudat, doar ca in dimineața aceasta firma de transport pe care o folosesc, și singura existenta pe aceasta ruta, a întrecut măsura.

Într-un autobuz cu un număr aproximativ de 40-50 locuri au fost înghesuite aproape 100 de persoane - elevi, bătrâni, muncitori “culeși” din 7 localități:Starchiojd, Valea Screzii, Bătrâni, Valea Plopului, Nucșoara, Ogretin, Drajna de Jos.

Pentru a prinde un prețios loc IN PICIOARE ești nevoit sa împingi, sa te zbați, sau sa fii tras înăuntru de către ceilalți călători pentru a nu fi prins in ușă sau sa rămâi pur și simplu afara cu toate ca ai abonament.

Aceata lupta se da doar in primele 3-4 stații deoarece la celelalte șoferii nu mai opresc. Așadar, persoane cu abonament de transport la acea firma privesc cum trece autobuzul pe lângă ele fără a opri.

Situația din aceasta dimineața nu este singura care a avut loc la firma de transport CHIVARAN. Înghesuiala, ramasul in stații sunt la ordinea zilei; vara-caldura, iarna-frigul este la fel ca afara.

Cererile de introducere a mai multor autovehicule, plângerile, sesizările sunt in zadar. Sper sa faceți publica aceasta situație!”

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg