fbpx

WhatsApp_Image_2018-11-19_at_15.08.16_2_ac5b3_92642.jpeg

Luna trecută, un depozit ilegal de deșeuri a ars în cartierul Mimiu din Ploiești timp de trei zile. Dincolo de eforturile lăudabile ale pompierilor de a stinge focul, care a cuprins o hală de 8000 de mp plină cu deșeuri toxice (uleiuri uzate, deșeuri medicale), rămâne întrebarea cum a acționat ISU Prahova înainte de incendiu pentru prevenirea acestuia?

Observatorulph.ro a solicitat conducerii ISU Prahova să precizeze dacă au existat controale la acest depozit înainte de incendiu. Iată întrebărle adresate în baza Legii 544 privind liberul acces la informații publice:

Citește și Nota de plată pentru stingerea incendiului depozitului de deșeuri din Mimiu

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

1 In ultimii trei ani a fost controlata entitatea in cauza ?
2 Avea autorizatie de securitate la incendiu ?
3 Exista un plan de interventie avizat de catre serviciul profesionist ?
4 S-a executat recunoasterea constructiei, infrastructura de hidranti ?
5 Au fost aplicate sanctiuni contraventionale ? Daca da, precizati pentru ce abateri, valoarea amenzilor si data acestora.

În răspunsul primit de la conducerea ISU Prahova apar două informații contradictorii.

Pe de o parte suntem informați că ”nu s-au efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la construcțiile și instalațiile aferente acestora, în consecință nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale”, iar pe de altă parte aflăm că ”În luna iunie a.c., echipajele din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești au executat recunoașterea în teren a obiectivului”.

Răspunsul integral al ISU Prahova transmis observatorulph.ro

În urma cererii dumneavoastră înregistrată cu nr. 4.089.394 din data de 28.11.2018, prin care, conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, solicitaţi informații referitoare la obiectivul situat în Ploiești, pe strada Mimiului, nr. 2, în urma analizei de oportunitate, necesitate şi legalitate desfăşurată la nivelul instituţiei noastre, vă comunicăm următoarele:

  1. În ultimii 3 ani, ca urmare a situației operative identificate, a ordinelor directoare și a fluctuației de personal din cadrul Inspecției de Prevenire, nu s-au efectuat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la construcțiile și instalațiile aferente acestora, în consecință nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.
  2. Clădirea în cauză este o clădire edificată înainte de anul 1990, pentru care nu s-au identificat ulterior, în baza noastră de date, solicitări ca urmare a intervențiilor constructive sau schimbări de funcțiune, acțiuni care să conducă la solicitarea avizului/autorizației de securitate la incendiu.
  3. Operatorul economic nu a solicitat avizarea planului de intervenție.
  4. În luna iunie a.c., echipajele din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești au executat recunoașterea în teren a obiectivului și au verificat funcționarea rețelei de hidranți exteriori de pe străzile adiacente străzii Mimiului, întrucât pe acesta nu sunt hidranți exteriori.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg