47258261_2361831990558081_4826090618339983360_n.jpg

Povestea românului abandonat în Salzburg (Austria) a impresionat sute de mii de oameni. Niculae Gheorghe a rămas fără bani pe străzile din oraşul austriac şi, cu ochii în lacrimi, a cerut ajutor pentru a putea ajunge România, în Craiova.

Niculae Gheorghe a rămas fără bani pe străzile din Salzburg şi, cu ochii în lacrimi, a cerut ajutor pentru a putea ajunge în țară.

Acesta ne-a povestit, în exclusivitate, cum a ajuns pe drumuri, fără bani și fără un adăpost: "În iunie 2018 am plecat să muncesc în Salzburg la hotel Mercur Central. Din cauza efortului mare m-am îmbolnăvit de coloană, dislocare de vertebre, 3 inele de la coloană sunt deplasate cu 3.5 mm. Am fost dat afară de la muncă și din casa de serviciu, am fost internat în spital, iar după externare am rămas pe străzi".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Niculae spune că deși a fost angajat cu acte în regulă la hotel, când șefii au aflat că s-a îmbolnăvit au anulat contractul de muncă fără ca acesta să semneze vreo hârtie.

Niculae Gheorghe a stat, timp de câteva zile, în frig, pe străzile din Salzburg, iar apelul său de ajutor s-a transformat într-o adevărată campanie de solidaritate între români pe Facebook.

În scurt timp, postarea a fost distribuită de zeci de mii de oameni care au vrut să îl ajute într-un fel sau altul.

Românii din diaspora s-au mobilizat, iar în numai câteva ore, Niculae Gheorghe a fost ajutat să ajungă în România. Bărbatul a fost preluat de un microbuz care a ajuns la Craiova.

Cum toate necazurile nu erau de ajuns, soția lui Niculae, cu care acesta locuia în Brașov înainte de a pleca la muncă în Austria, l-a părăsit cu o săptămână în urmă.

Cum alte rude nu are, Niculae s-a dus în Craiova, unde stă la un prieten. "De 7 ani stăteam în Brașov. Fosta soție m-a părăsit în urmă cu o săptămână, rămânând pe drumuri și aici. Acum stau la un prieten în Craiova", ne-a declarat Niculae. 

Niculae a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj de mulțumire pentru toți cei care l-au ajutat să ajungă acasă: "Am ajuns acasă. Sunt fericit. Azi de Sf. Nicolae vă urez vouă tuturor SĂRBĂTORI FERICITE. Vă mulțumesc din suflet și din inimă pentru ajutorul vostru."

În afară de o casă, un loc de muncă și multe altele, Niculae are nevoie de tratament și de un corset special pentru coloană, însă momentan nu dispune de bani pentru asta.

Cei care îl pot ajuta în vreun fel, îl pot contacta pe Facebook aici sau pe numărul de telefon +4368110292357.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.