c0630d5f-15bb-46f0-a6ad-da2d774889f7.jpg

Bătaia filmată de elevii care au postat-o pe internet, nu a rămas fără urmări. Polițiștii au deschis dosar penal.

După ce am publicat în exclusivitate imaginile cu eleva bătută de o altă tânără, la sesizarea observatorulph.ro, polițiștii IPJ Prahova au demarat imediat cercetările, identificându-le în foarte scurt timp pe cele două implicate.

Au fost citate la poliție, pentru audieri în prezența părinților. Incidentul s-a petrecut marți, la liceul ploieștean Toma Socolescu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prima s-a prezentat eleva agresoare, împreună cu mama ei. Tânăra are 15 ani și este din Filipeștii de Târg. Aceasta a povestit cum a însoțit o colegă din Toma Socolescu, la o întâlnire cu victima, elevă la școala Sf. Apostol Andrei, venită în vizită la prietena comună. De la o discuție în contradictoriu a fost doar un pas până la bătaie.

Tânăra venită în vizită a fost lovită de eleva de 15 ani din Filipeștii de Târg. Așa cum s-a întâmplat și în alte situații similare, tinerii aflați pe margine filmau și le instigau pe cele două, în loc să le despartă. 

În final, prietena comună a celor două a reușit să le despartă, luând-o pe agresoare în curtea liceului. 

Adolescenții care au filmat scena nu s-au putut abține și au postat imaginile, care ulterior au fost șterse. Una dintre filmări a fost însă salvată și trimisă către redacția noastră, noi redirecționând-o către IPJ Prahova. Polițiștii au deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe. 

Deocamdată, conducerea unității de învățământ nu a făcut publice măsurile disciplinare, care vor fi aplicate în cazul elevei agresoare. 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.