VIDEO. Momentul în care patronul străin le anunță pe angajatele croitoriei Ottorose din Parcul Industrial Ploiești că le dă afară. Înregistrarea ședinței cu camera ascunsă

0
592280bfa86a1.jpg

592280bfa86a1.jpg

Observatorulph.ro a intrat în posesia înregistrării ședinței convocată de patronul croitoriei Ottorose din Parcul Industrial Ploiești, cetățeanul britanic de origine greacă LYCOURGOU MICHALAKIS, în care peste 150 de angajate sunt anunțate că trebuie să-și găsească un alt loc de muncă (VIDEO la finalul articolului).

Ședința a avut loc marți, 13 noiembrie, în jurul orei 15:45, la finalul programului de lucru, când LYCOURGOU MICHALAKIS, ajutat de un translator, le-a transmis angajatelor că în ciuda eforturilor făcute nu mai poate susține activitatea croitoriei.

LYCOURGOU MICHALAKIS, patronul croitoriei:

”Am încercat, dar sunt lucruri care nu mai țin de mine să continuăm. Mă doare foarte tare pentru că am investit foarte mult. Spre deosebire de alte fabrici care se vor închide, noi vom plăti tot ce vă datorăm în perioada următoare. Fabrica nu poate merge mai departe în pierdere. Le-am spus asta șefilor de linie în ultimele luni, dar astăzi s-a luat decizia. Fabricile nu vor mai merge în România din cauza taxelor (n.r. posibil majorarea salariului minim pe economie). Am pus bani din buzunar să mențin afacerea, dar nu mai pot”.

Citește și Peste 150 de angajate ale unei croitorii din Parcul Industrial Ploiești, anunțate că vor fi date afară. ”Ne-au spus să ne dăm demisia, dar nu vrem să rămânem și fără șomaj!” FOTO

Acesta a vrut să transmită și un mesaj de solidaritate, întrerupt de vociferările angajatelor care au aflat că își locul de muncă:

”Sunt la fel de trist ca și voi. Mi-am pus viața aici, mi-am pus căsnicia, averea în joc. Nu v-am înșelat cu niciun cent. Aveți de luat concedii plătite, timp în care puteți să vă căutați de muncă”.

Menționăm că, în ciuda demersurilor observatorulph.ro, conducerea fabricii nu a dorit să comenteze situația.

În timp ce angajetele solicită concedierea colectivă pentru a putea beneficia de ajutorul de șomaj, inspectorii ITM Prahova consideră că ”nu sunt probleme” (detalii AICI).

Răspunsul translatorului la întrebarea angajatelor de ce nu sunt date în șomaj?

”Noi nu intrăm în lichidare judiciară. Vă plătim cât mai aveți concedii ca să vă găsiți loc de muncă. Asta e cea mai bună ofertă. Luați-o sau asta e..Fabrica se închide. De la 1 decembrie nu mai dăm bonuri de masă și nici transport”

Intervenția brutală a patronului:

Vreți să intru în faliment doar ca să luați voi șomajul?

VIDEO Înregistrarea ședinței în care angajatele sunt anunțate că trebuie să-și găsească alte slujbe

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău