leonard-doroftei-cariera-titluri-bani.jpg

Fostul campion mondial, ajuns la 48 de ani, este la un pas de faliment cu pub-ul, după ce și-a investit o bună parte din câștig în acest business.

Povestea pub-ului lui Leonard Doroftei este una pe care nu doar ploieștenii o cunosc. Numele Doroftei a devenit un brand, și asta datorită performanțelor de top ale ”Moșului”.

Chiar dacă unii l-au contestat, simpaticul Doroftei a fost un brand nu doar pentru propria afacere, ci și pentru comunitatea în care s-a născut și în care a revenit după încheierea strălucitoarei cariere sportive.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poate nu este pe placul contestatarilor, însă ”Moșul” a adus beneficii considerabile de imagine pentru Ploiești. Comunitatea l-a răsplătit, devenind cetățean de onoare și oferindu-i un spațiu comercial în centrul orașului, deasupra fostului Cinemascop.

Clădirea este însă una cu risc de prăbușire la seism, așa că legislația actuală a dus la evacuarea din spațiul respectiv. Au urmat câțiva ani de procese cu Primăria Ploiești, și chiar dacă Doroftei a câștigat, nu mai putut să revină în acel spațiu, pentru că nu a mai primit autorizație. 

După tergiversări, lamentări și promisiuni, Doroftei a primit un nou spațiu la Stadionul Ilie Oană. Chiar dacă este aproape de centru și chiar dacă Moșul a continuat să mențină bucătăria și servirea la standarde înalte, zona nu este una cu vad. Previzibilul faliment a devenit certitudine.

Așa au înțeles liderii administrativi ai comunității ploieștene să îl trateze. Cândva, când au considerat că pot să se folosească de imaginea lui, au putut să facă ceva pentru el. Mulți i-au reproșat că s-a lăsat atras în jocuri de imagine politică, însă Doroftei a rămas același om modest, plecat de jos și ajuns su prin muncă și talent, același simpatic și amabil pentru toți cei care l-au abordat. Nu este de judecat, din simplul motiv că nu am avut nicio contribuție la performanțele lui, de care ne-am bucurat și cu care ne-am mândrit. 

Doroftei a hotărât să plece din Ploiești, să își ia familia și să își mute mica lui afacere în Capitală, unde intenționează să deschidă și o școală de box. Nu mă îndoiesc că va avea succes, exclusiv pe propriile picioare.

Poate că așa ar fi trebui să facă de la început și aici. Să refuze ”generoasa ofertă a comunității”, să își cumpere propriul spațiu și să le dea câte 1000 de directe de dreapta tuturor libidinoșilor care ar fi dorit să se pozeze cu el în scopuri electorale... 

Succes, omule, oriunde ai merge!

leonard-doroftei-cariera-titluri-bani.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.