46449244_317831708818233_2606752360751431680_n.jpg

Daniel Mihai este cititorul care ne-a semnalat cazul. A încercat să rezolve problema sunând la 112, însă după mai bine de 5 ore polițiștii nu au reușit să găsească un medic veterinar dispus să îi ajute.

La doar câteva minute după publicarea știrii AICI, prin care făceam apel la cei care pot ajuta un cal care agoniza în șanț, pe drumul care leagă Cocorăștii Mislii de Plopeni, fiind probabil accidentat de o mașină, am fost contactați de reprezentanta unei asociații de profil, care ne-a asigurat că se va implica rapid. 

I-am îndrumat să ia legătura cu polițiștii de la IPj Prahova, cei care erau deja la curent cu situația și care încercaseră fără succes să obțină sprijin în zonă. Oamenii inimoși de la Save the Horses România s-au mobilizat și au plecat din Dâmbovița spre locul unde calul agoniza. Aici au fost ajutați și de pompierii ISU, împreună reușind să preia animalul rănit și să îl transporte pentru a fi îngrijit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din păcate, animalul a murit în drum spre adăpostul unde urma să primească îngrijiri. Le mulțumim pentru implicare și efort tuturor celor care au demonstrat că orice este posibil, atunci când se dorește. Chiar dacă nu a avut un final fericit, mobilizarea acestor oameni minunați merită salutată.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Polițiștii cercetează împrejurările în care calul a fost rănit, sperând să ajungă la autorul accidentului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Sâmbătă, 08 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Incendiu la o casă din comuna Plopu - UPDATE

Pompierii militari sunt în alertă sâmbătă noapte după ce focul a izbucnit la o casă din satul Hârsa, comuna Plopu. Incendiul se manifestă violent la întreaga locuință, potrivit ISU Prahova. UPDATE -...