fbpx

46449244_317831708818233_2606752360751431680_n.jpg

Daniel Mihai este cititorul care ne-a semnalat cazul. A încercat să rezolve problema sunând la 112, însă după mai bine de 5 ore polițiștii nu au reușit să găsească un medic veterinar dispus să îi ajute.

La doar câteva minute după publicarea știrii AICI, prin care făceam apel la cei care pot ajuta un cal care agoniza în șanț, pe drumul care leagă Cocorăștii Mislii de Plopeni, fiind probabil accidentat de o mașină, am fost contactați de reprezentanta unei asociații de profil, care ne-a asigurat că se va implica rapid. 

I-am îndrumat să ia legătura cu polițiștii de la IPj Prahova, cei care erau deja la curent cu situația și care încercaseră fără succes să obțină sprijin în zonă. Oamenii inimoși de la Save the Horses România s-au mobilizat și au plecat din Dâmbovița spre locul unde calul agoniza. Aici au fost ajutați și de pompierii ISU, împreună reușind să preia animalul rănit și să îl transporte pentru a fi îngrijit.

Din păcate, animalul a murit în drum spre adăpostul unde urma să primească îngrijiri. Le mulțumim pentru implicare și efort tuturor celor care au demonstrat că orice este posibil, atunci când se dorește. Chiar dacă nu a avut un final fericit, mobilizarea acestor oameni minunați merită salutată.

Polițiștii cercetează împrejurările în care calul a fost rănit, sperând să ajungă la autorul accidentului.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg