c1200x630_s604x0_banca_ghiseu_clienti_3.jpg

Liliana Iordache, o ploieșteancă în vârstă de 40 de ani, angajată a unei prestigioase bănci din municipiu, trăiește  începând cu anul 2011 un adevărat calvar, în urma căruia s-a și îmbolnăvit. Prin natura meseriei pe care o practică, femeia s-a trezit în mijlocul unui scandal monstru dintre un client și bancă. Pe scurt, a fost acuzată de un client că i-a închis un cont în care acesta mai avea o sumă de bani, lucru dovedit în instanță ca fiind imposibil și neadăvarat. În prima etapă a procesului, Liliana Iordache a fost reprezentantă în instanță de către bancă, însă după ce a pierdut, clientul păgubit și-a îndreptat acțiunile în instanță împotriva ei. 

Pe data de 26 mai 2011 Liliana Iordache s-a reîntors la serviciu după o perioada de liniște și împlinire sufletească: concediul postnatal, care a făcut-o să înțeleagă că bucuria unui copil reprezintă cea mai de preț recompensă. Doar că, atunci când lucrurile ar fi trebuit să reintre în normal și pe plan profesional, s-a trezit în rolul personajului negativ într-un film de acțiune în care este implicata banca la care lucrează, Poliția, DIICOT-ul, și Tribunalul.

Un client al băncii s-a prezentat la ghișeul la care Liliana Iordache lucrează și fără să stea prea mult pe gânduri a început să o acuze pe aceasta că i-a furat bani din cont și că i-a închis contul fără să-l anunțe. A urmat un întreg scandal care s-a mutat pe rând din sediul băncii în sediile parchetelor și în sălile de judecată. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Femeia și-a demonstrat nevinovăția, în perioada în care era acuzată de bărbat că a efectuat operațiuni pe contul său, aceasta aflându-se în concediu maternal. Fiind vorba de acuzații de fraudă informatică, speța a fost cercetată de DIICOT care i-a dat dreptate Lilianei Iordache. Nevinovăția tinerei mămici a fost confirmată și de Tribunalul Prahova, însă clientul care susține că a rămas fără bani nu s-a oprit. 

În ciuda deciziei definitive a instanței, clientul a început un adevărat război personal cu Liliana Iordache și a formulat o o nouă plângere penală împotriva ei, la DIICOT, în același dosar. Interesant este faptul procurorul DIICOT, același care s-a ocupat și de primul dosar pe care l-a clasat, a redeschis urmărirea penală pe motiv că.... ”făptuitoarea nu a fost audiată”. 

După audiere, procurorul DIICOT de la structura teritorială Ploiești închide din nou dosarul cu aceeași soluție: clasare. 

Văzându-se în aceeași situație de mai bine de 5 ani, Liliana Iordache s-a îndreptat în instanța împotriva fostului client al băncii, doar că, în sens invers, lucrurile se mișcă foarte greu.

Femeia a făcut la începutul acestei veri plângere tergiversarea procesului justiției însă dosarul bate pasul pe loc, nici până în prezent neajungând pe masa procurorilor. 

Din cauza stresului și a umilințelor la care a fost supusă din 2011 și până în prezent Liliana Costache s-a îmbolnăvit, în prezent fiind sub tratament. Observatorul Prahovean a solicitat DIICOT Ploiești un punct de vedere cu privire la situația descrisă.

foto bzi.ro ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.