a87c55da-b849-4d00-8ac1-80ca26dc9572.jpg

Luni dimineața, în intervalul orar 3 - 4,40, 10 platforme de gunoi din Ploiești, zona Malu Roșu - Păltiniș, au fost incediate de autori deocamdată necunoscuți, căutați acum de poliție.

Pompierii ISU Prahova au fost alertați la 112, rând pe rând, din zone diferite ale celor două cartiere. Primul apel a fost la ora 3, ultimul fiind primit la ora 4.40.

Din păcate, la două dintre platformele incendiate au fost afectate de incedii și două mașini, parcate în apropiere. Este vorba despre un Hyundai Accent și o Dacia aparținând firmei Veolia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Incendiile au fost pe străzile: Vitejilor, Șipote, Cosmonautilor, Spătar Milescu, Aviatorilor, Gornișilor, Intrarea Regimentului, Magurii, Păstorilor.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, cercetările preliminare au indicat drept cauză folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, subinspector Raluca Brezeaznu, confirmă că polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă, însă până la momentul publicării știrii nu au date despre suspectul/suspecții în cauză.

Revenim cu detalii pe parcursul desfășurării anchetei.

foto/video cititori observatorulph.ro

42377459_458697654638078_7759805370318454784_n.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.