virus-cazuri-prahova.jpg

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a dat publicității o situație îngrijorătoare. Din luna mai a acestui an până în prezent, în Romania s-au confirmat 216 cazuri de infectare cu virusul West Nile. În Prahova, o persoană a murit, iar o alta a ajuns la spital.

Potrivit datelor oficiale, 25 de persoane au murit în România, în perioada 02.05. 2018 - 19.09. 2018, din cauza virusului West Nile.

Cele mai multe cazuri de deces - 7 - s-au înregistrat în București, 4 în Iași, 2 - Constanța, 2 - Dolj, 2 - Olt și câte unul în Alba, Covasna, Dâmbovița, Galați, Suceava, Teleorman, dar și în Prahova, în ultimul caz fiind vorba de un bărbat în vârstă de peste 74 de ani din Bălțești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bărbatul a fost răpus de virus pe 30 august, pe fondul mai multor afecțiuni, precum și diabet zaharat 2.

UPDATE

Un al doilea caz a fost confirmat la Poenarii Burchi. Este vorba de o femeie de 70 de ani, care a fost între timp externată.

Virusul se transmite la oameni prin înțepătura țânțarilor infestați. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, populația trebuie să se protejeze prin următoarele măsuri:

- când se desfașoara activități în mediul extern, se recomandă utilizarea unui repelent pentru insecte.
- activitatea țânțarilor este mai intensa în zori și după apunerea soarelui. În aceste momente ale zilei este absolut necesară utilizarea unui repelent și purtarea hainelor lungi, care să acopere corpul într-o proporție cât mai mare.
- pentru evitarea pătrunderii țânțarilor în casă se recomandă montarea de plase speciale la ferestre.

raport-saptamanal.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Joi, 13 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cutremur în Prahova. Câte grade a avut

Un cutremur cu magnitudinea 2,8 grade s-a produs miercuri în judeţul Prahova, la ora 15:04, la adâncimea de 143 de kilometri. Joi dimineaţă, în judeţul Vrancea, un alt seism s-a produs la o adâncime de...