virus-cazuri-prahova.jpg

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a dat publicității o situație îngrijorătoare. Din luna mai a acestui an până în prezent, în Romania s-au confirmat 216 cazuri de infectare cu virusul West Nile. În Prahova, o persoană a murit, iar o alta a ajuns la spital.

Potrivit datelor oficiale, 25 de persoane au murit în România, în perioada 02.05. 2018 - 19.09. 2018, din cauza virusului West Nile.

Cele mai multe cazuri de deces - 7 - s-au înregistrat în București, 4 în Iași, 2 - Constanța, 2 - Dolj, 2 - Olt și câte unul în Alba, Covasna, Dâmbovița, Galați, Suceava, Teleorman, dar și în Prahova, în ultimul caz fiind vorba de un bărbat în vârstă de peste 74 de ani din Bălțești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bărbatul a fost răpus de virus pe 30 august, pe fondul mai multor afecțiuni, precum și diabet zaharat 2.

UPDATE

Un al doilea caz a fost confirmat la Poenarii Burchi. Este vorba de o femeie de 70 de ani, care a fost între timp externată.

Virusul se transmite la oameni prin înțepătura țânțarilor infestați. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, populația trebuie să se protejeze prin următoarele măsuri:

- când se desfașoara activități în mediul extern, se recomandă utilizarea unui repelent pentru insecte.
- activitatea țânțarilor este mai intensa în zori și după apunerea soarelui. În aceste momente ale zilei este absolut necesară utilizarea unui repelent și purtarea hainelor lungi, care să acopere corpul într-o proporție cât mai mare.
- pentru evitarea pătrunderii țânțarilor în casă se recomandă montarea de plase speciale la ferestre.

raport-saptamanal.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg