fbpx

646x404.jpg

4000 țigarete de diferite mărci, 60 l alcool și numeroase produse alimentare expirate sau alterate au fost confiscate ieri de polițiștii Secțiilor 1 și 4.

Comunicatul IJP Prahova:

Ieri, polițiști din cadrul Secției 1 Ploiești au acționat în intervalul 11.00 - 13.00, în zona Halelor Centrale Ploiești, precum și la magazinele de pe raza cartierelor Boldescu și Radu de la Afumați, pentru identificarea și sancționarea persoanelor ce efectuează acte de comerț ilicit, cu preponderență comerț ilicit cu alcool și țigări. Au fost controlate 27 de societăţi, 9 producători agricoli au fost verificați.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 9 000 de lei, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.300 lei ( 4000 țigarete diferite mărci, 60 l alcool, produse alimentare expirate. Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni flagrante ( comercializarea de produse alterate )

Astfel, în zona Halelor Centrale au fost depistate angajatele a 2 societăți comerciale, care  ofereau spre vânzare mai multe produse alimentare având termenul de valabilitate expirat. A fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea de produse alterate, bunurile fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În zona Cartierelor Boldescu și Radu de la Afumați, a fost depistată o femeie care oferea spre vânzare cantitatea de 4000 de țigarete, fără a respecta condițiile stabilite prin lege. A fost sancționata contravențional conform prevederilor Legii 12/1990, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Produse alterate sau expirate au fost descoperite și în zona Gării de Sud

Și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Ploiești – Secţia nr. 4, au desfăşurat o actiune în zona zona Gara de Sud, Piața Sud și un centru comercial din zonă. Au fost aplicate 21 de sancţiuni în valoare de 19 040 lei. Au fost confiscate bunuri alimentare și nealimentare în valoare de 680 de lei

În urma controlului efectuat la o societate, s-a constatat faptul că se comercializează produse alimentare cunoscându-se faptul că acestea erau alterate. În cauză s-a dispus confiscarea produselor alimentare alterate și s-a întocmit dosar pentru săvârșirea infracțiunii de comercializarea de produse alterate.

În urma controlului efectuat la societatea care are ca obiect de activitate comercializare produse de tip ,,fast food”,s-a constatat faptul că la această unitate comercială se comercializează produse de tip ,,fast food”, al căror termen de valabilitate era expirat, fapt pentru care administratorului societății i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei şi s-a procedat la confiscarea produselor expirate.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg