OWU0MGE4YjU2Y2Y1MzdjNjc1MmZiYjc0OGQ5.thumb.jpg

Una din metodele de identificare a jandarmilor agresivi cu protestatarii pașnici, descrisă de procurorii care anchetează violențele de la protestul din 10 august, este acea a indicativului de pe casca luptătorilor. 

Au apărut, însă, imagini cu jandarmi care aveam indicativul de pe cască acoperit cu bandă izolatoare, parcă fiind conștienți de evenimentele la care vor lua parte după lăsarea serii.

Passport Productions a publicat imagini cu mai mulți jandarmi filmați având indicativul de pe căști ascuns cu bandă izolatoare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Se ridică așadar întrebarea: știau jandarmii că urmează să intervină violent și nu doreau să fie identificați?

Jurnaliștii de la Passport Productions scriu că imaginile au fost surprinse la ora 16:30, când abia au existat câteva îmbrânceli și câteva jeturi de gaze lacrimogene folosite de forțele de ordine.

„În imagine jandarmi în acțiune, la ora 16:30, cu numerele de identificare de pe caschete acoperite cu bandă adezivă neagră. Aceștia nu arată deloc ca oameni de toată isprava care lucrează în slujba cetățeanului și nu au nimic de ascuns”, precizează ziariștii.

Vezi mai jos imaginile publicate de Passport Productions (de la minutul 5:30)


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.