fbpx

hacker.jpg

Doi tineri din Prahova sunt acuzați că au spart mai multe site-uri de instituții publice și companii private, în unele cazuri solicitând și diverse sume de bani în monedă virtuală.

UPDATE Hackerii prahoveni reținuți de procurorii DICIOT au spart site-urile Poliției Locale Ploiești, Primăriei Capitalei și PSD

Comunicatul IJP Prahova:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 2 percheziţii la persoane bănuite de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice./ Două mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 13 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în județul Prahova, la persoane bănuite de infracțiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 26 iunie – 10august a.c., persoanele în cauză, folosind programe informatice dedicate, ar fi lansat atacuri informatice și accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor persoane juridice de drept public și drept privat din România și străinătate, alterând conținutul web-site-urilor și perturbând funcționarea acestora.

Totodată, în unele cazuri, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani, în monedă virtuală, pentru restabilirea situației anterioare.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și mijloace de stocare a datelor informatice.

Polițiștii au pus în aplicare 2 mandate de aducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și perturbarea funcţionării sistemelor informatice

La activități au participat și jandarmi.

Reamintim că luna trecută Site-ul Poliției Locale Ploiești a fost spart de un hacker al cărui nickname este Zek0r (detalii AICI).

Acesta a postat la secțiunea de știri a site-ului instituției mesajul ”Nu va obositi sa ne gasiti, nu o veti putea face...va veghem in liniste de aici”

WhatsApp_Image_2018-07-02_at_09.34.29_ccd93.jpeg

Vom reveni cu detalii.

VIDEO

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg