Y2Y1MDlkNTE2YzQ0ZDZmZWVkNDMxOGQ2YmQwNTA=.thumb.jpg

SRI a reacționat printr-un comunicat după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut în regim de urgenţă un raport privind persoanele care au pregătit şi provocat violenţele din Piaţa Victoriei, dar şi instituţiile cu atribuţii în furnizarea de date legate de intenţiile de deturnare a protestului.

Comunicatul SRI:

„În cursul zilei de astăzi, 11 august, directorul Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În cadrul acestei discuții, directorul SRI i-a reamintit doamnei prim-ministru faptul că toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional în cadrul căreia SRI are desemnat un reprezentant.

Serviciul Român de Informații condamnă ferm orice încercare de atragere a instituției în dispute politice, organizare de proteste sau teorii ale conspirației menite de a dezinforma opinia publică cu privire la rolul și locul SRI în arhitectura de securitate a României.”