WhatsApp Image 2018-06-14 at 18.13.14.jpeg

Aproximativ 150 de angajați Electrica, din mai multe județe, au protestat în această după amiază în fața sediului Electrica din Ploieşti.

Protestul angajaților Electrica a fost unul zgomotos. Pe lista de revendicări figurează solicitarea creșterii fondului de salarii aferent anului 2018 cu 10% şi asigurarea condițiilor de muncă și a materialelor necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Totodată, sindicaliștii mai solicită introducerea adaosului de 20% în salariul tarifar, începând cu 1 iulie, dar și acordarea prin contractul colectiv de muncă a unui Fond de Acțiuni Social-Culturale în procent de 3% la fondul total de salarii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

O altă revendicare vizează organizarea de cursuri de perfecționare pentru salariați, conform prevederilor contractului colectiv de muncă.

Într-un comunicat de presă, Societatea de Energetică Electrică SA a anunțat că ”A avut toată deschiderea în relaționare cu partenerul social". ”Astfel, administraţia a propus creșteri salariale imediate pentru 85% dintre angajații care se află sub minimum grilei din noua metodologie salarială (suplimentare celor negociate în decembrie 2017).

Cu toate acestea, reprezentanții FNSE Univers nu au considerat că răspunsul administrației corespunde așteptărilor lor", se arată în comunicatul Electrica, în care se precizează că ”în aceste condiții, procesul de negociere nu a mai putut continua" și, prin urmare, rămâne în vigoare actualul contract colectiv de muncă.

Joi, o delegație a sindicaliştilor veniți la protestul din Ploiești a fost invitată la discuții de conducerea Electrica. Protestul de astăzi a fost autorizat până la ora 19.00.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.