sebastian-ghita-aproape-sa-fie-extradat-anunt-de-ultima-ora-facut-de-tudorel-toader-275071.jpg

Sentinţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete a fost pronunțată. Omul de afaceri a fost achitat. Sentința nu este definitivă.

În dosar, alături de Sebastian Ghiţă mai apar nume grele, precum: Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Viorel Dosaru - fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Constantin Ispas - ofiţer de poliţie, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În ceea ce-i priveşte pe Liviu Tudose, Viorel Dosaru şi Constantin Ispas, DNA preciza că aceştia au înţeles "să subordoneze importantele funcţii de autoritate publică pe care le deţineau unor interese private din domeniul politic". Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost zugrăvit de procurorul DNA ca fiind omul care “şi-ar fi construit o reţea informativ-operativă incompatibilă cu statul de drept”, fapt pe care, coroborat cu ideea că el s-a sustras de la judecată, procurorul îl asociază cu lipsa unei garanţii că va executa pedeapsa.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

revenim cu detalii

sebastian-ghita-aproape-sa-fie-extradat-anunt-de-ultima-ora-facut-de-tudorel-toader-275071.jpg