VizitaPeris21.12.2015_9.JPG

Cinci tineri de la Centrul de plasament nr 5 din localitatea Periş au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, fiind suspectaţi de viol, instigare la viol şi complicitate la viol, victimele fiind doi băieţi în vârstă de 12 şi 14 ani, cu retard psihic, aflaţi, de asemenea, în centrul de plasament. Polițiștii au audiat-o și pe directoarea centrului.

Avocatul victimelor a declarat că abuzurile ar fi avut loc în centru, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, şi-a recunoscut fapta la audieri.

"Copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici. Aceşti copii care sunt victime sunt bolnavi. Mai grav este că directoarea centrului, care ştia de două săptămâni de incidente, a încercat să ascundă", a declarat avocatul Alexandru Enache.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În urma audierilor din noaptea de miercuri spre joi, suspecţii au fost duşi la Centrul de Corecţie de la Periş, în timp ce victimele au fost expertizate medico-legal şi s-au întors în centrul de plasament.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unul dintre cei cinci tineri i-ar fi violat pe cei doi băieţi de 12 şi 14 ani, altul este complice, iar ceilalţi trei sunt cercetaţi pentru instigare la viol.

Dosarul în acest caz a fost deschis de poliţiştii din Snagov.

Surse: IJP Ilfov și news.ro / foto: Centrul de plasament Periș

VizitaPeris21.12.2015_9.JPG


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.