klaus65513iohannis-605x.jpg

Toată lumea aștepta prima reacție a președintelui României, după ce deciza CCR părea să îl pună în imposibilitatea refuzului semnării decretului de destituire a șefei DNA. Chiar dacă nu a intrat în detalii, Iohannis a lansat câteva teme, care indică o acutizare a războiului cu tabăra lui Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, după ce a anunțat că a citit o primă dată motivarea CCR în privința revocării șefei DNA, că decizia „vine exact în linia PSD care încearcă să amputeze puterea președintelui”. „Se pune întrebarea dacă procurorii mai sunt independenți”, a adăugat șeful statului. El a spus că motivarea aduce mai multe întrebări decât clarificări.

Iată și câteva dintre afirmațiile președintelui:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară așa o confuzie, eu am spus de prima dată că voi citi această motivare până când o înțeleg foarte bine. Deci mai avem un pic de citit. Cititd această motivare au apărut câteva lucruri care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină.”

”n acestă etapă recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări. Dar o aprofundare ulterioră ne duce mai aproape de adevăr.”

”Constatăm desul de ușor că PSD încearcă să amputeze puterile președintelui. Un partid încearcă să amputeze puterile președintelui, fiindcă că actualul președinte evident că are în multe privințe alte păreri decât majoritatea pesedistă din Parlament.”

”O altă întrebare se pune în același context: Avem un nou super ministru al justiției? Care decide și președintele execută? Fără să se țină seama de avizul CSM?”

”Apoi, ce mai este CSM? Cum poate CSM să-și îndeplinească rolul principal dacă nu mai contează în procedura de demitere a unui procuror-șef?”

sursa sinteza declarații digi24/ foto Capital

klaus65513iohannis-605x.jpg


Național
  • Marți, 21 August 2018
  • De Georgiana Kelemen

Cine este prima candidată pentru conducerea DNA

O primă candidatură pentru funcția de procuror șef al DNA este cea a Paulei Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați. Este a doua procedură de selecție pentru conducerea DNA....