thumbnail.jpg

”Cred că ce mă definește este dorința de a învăța, de a evolua”, ne spune Marius Burducea, unul dintre instructorii de succes ai Titan Academy. Are treizeci de ani și de curând a devenit tată. Marius a reușit să transforme sportul într-un mod de viață și încearcă în fiecare zi să le insufle celor din jur pasiunea pentru mișcare și pentru un stil de viață armonios.

”Mi-a plăcut sportul dintotdeauna. Nu pot să spun că ”m-am apucat de sport” la un moment dat, pentru că ”așa am decis”. Sportul a fost parte din viața mea încă din copilărie. Poate că spre deosebire de prietenii mei de atunci, eram mai curios și, cumva, mai conștient de aptitudinile pe care le aveam. Nu mă dădeam înapoi de la nicio provocare care cerea concentrare și efort. Eram tot timpul în mișcare și plin de energie”, își amintește Marius.

Spre deosebire de mulți dintre noi care își reprimă pasiuni sau aptitudini în scopul construirii unei cariere în care adeseori nu ne simțim reprezentați, Marius este unul dintre norocoșii care au reușit să-și transforme pasiunea în profesie. Încă din copilărie și, mai apoi, adolescent fiind, a învățat și practicat sporturi dintre cele mai diverse precum baschet, karate sau fotbal.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Fotbalul a fost și a rămas pasiunea mea, spune Marius. Am jucat pentru unele echipe. La un moment dat, dorind să fac ceva pe cont propriu, împreună cu prietenii mei am înființat o echipă de mini-fotbal. Am construit -o de la zero într-o liga inferioară și am adus-o printre primele echipe din liga 1”.

Aceasta a fost experiența care i-a arătat că poate avea succes în domeniul competitiv al sportului cu o singură condiție: să abordeze orice provocare cu seriozitate. Pentru a înțelege care sunt mecanismele care te ajută să ai succes în domeniu, Marius a plecat la studii în Anglia.

”Am urmat cursurile Southampton Solent University, specializarea football studies and business. În timpul facultății am jucat fotbal pentru echipa de rezervă a F.C. Sholling Football Club, echipa semi-pro din Southampton.

Pentru a-mi completa veniturile, am antrenat pe perioada verii juniorii aceleiași echipe și am arbitrat meciuri de fotbal sau mini-fotbal.

Fiind interesat să înțeleg cum funcționează business-ul în domeniu, nu m-am dat înapoi de la nicio muncă. La un moment dat am ajuns coordonatorul unei mici afaceri cu 4 terenuri de mini-fotbal. A fost o experiență interesantă, însă nu m-am putut adapta la stilul de viață de acolo și m-am întors acasă”.

Din dorința de a dezvolta o carieră personală în sport, Marius a continuat studiul. A urmat cursuri precum cele de Personal Trainer, Instructor Fitness sau Psihologia Performanței în Sport. O perioadă a lucrat în propriul studio de training după care s-a alăturat echipei de performeri ai Titan Academy.

”Iubesc ceea ce fac și iubesc oamenii. Asta mă face să îmi doresc sa fiu cât mai bun în domeniul în care activez, ne spune Marius. Simt nevoia continuă să mă dezvolt și să potențez relațiile cu cei din jur.

Îmi place această dinamică specială care se stabilește între instructor și cel venit să găsească în mișcare o cale de a scăpa de stres, de a-și limpezi gândurile, viziunile. Este o experiență minunată să lucrezi în fiecare zi cu oameni dornici să se autodepășească, să-și demoleze barierele autoimpuse, și n-aș schimba asta pentru nimic în lume”.

WhatsApp-Image-2018-06-12-at-102631
WhatsApp-Image-2018-06-12-at-102645
WhatsApp-Image-2018-06-12-at-102646
WhatsApp-Image-2018-06-12-at-1026462
WhatsApp-Image-2018-06-12-at-1026461


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.