image-2018-01-10-22217960-41-tarom.jpg

O aeronavă de tip Boeing 737-700, cu destinaţia Amsterdam, s-a întors din drum după ce un geam exterior s-a fisurat, anunţă compania Tarom în această dimineață.

Incidentul este cel de-al doilea petrecut anul acesta. Pe 26 aprilie, pasagerii zborului către Barcelona de la primele ore ale dimineții au fost întorși din drum tot din cauza unui geam fisurat.

”Am fost anunțați că ne vom întoarce pe Otopeni deoarece a apărut o problemă la un geam. Am aterizat cu bine, oamenii nu s-au panicat. La coborâre am surprins o discuție între membrii echipajului care spuneau că a fost o avarie gravă, în sesnul că s-a spart un geam. Subliniez că în interior avionul era foarte deteriorat. Condițiile precare și multă mizerie. Așteptăm să vină un alt avion care sperăm să fie mai sigur, mai curat și mai bine întreținut decât primul”, declara la momentul respectiv un cititor al Observatorulph.ro, pasager al cursei de Barcelona.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Cursă TAROM, întoarsă din drum din cauza unui geam spart

"Compania TAROM informează asupra întoarcerii din cursă a aeronavei de tip Boeing 737-700, cu destinația Amsterdam, din motive tehnice. Decizia comandantului de a întoarce aeronava din cursă respectă întocmai normele și procedurile de siguranță și securitate de aviație civilă. Motivul cunoscut la acest moment este fisurarea unui geam exterior, cu rol pur decorativ", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Compania susține că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu au fost puse în pericol, precizând că geamul care a suferit modificări - în exteriorul aeronavei - are un rol decorativ.

"Pasagerii sunt protejați de încă două straturi de material special, care nu au suferit nici un fel de modificare în timpul zborului. (...) Aeronava va fi înlocuită cu maximă celeritate pentru a duce pasagerii la destinație în condiții de maximă siguranță și confort. În acest moment estimăm o întârziere de 2 ore. Din momentul aterizării, aeronava de tip Boeing 737-700 va fi supusă verificărilor tehnice amănunțite", mai transmite Tarom.

 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.