Plângere penală împotriva ministrului Justiței, Tudorel Toader, depusă de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

0
tudorel_toader__86344000.jpg

tudorel_toader__86344000.jpg

FSANP a anunţat joi că a depus la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru abuz în serviciu şi încălcarea dreptului de reprezentare sindicală, acuzându-l că „a refuzat în mod abuziv” participarea reprezentanţilor federaţiei sindicale la o întrevedere la minister pentru dezbaterea unor acte normative.

Textul plângerii penale:

„În data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat în mod abuziv participarea reprezentanţilor FSANP la întrevederea ce a avut loc la sediul Ministerului Justiţiei pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitând astfel exercitarea atribuţiilor de reprezentare şi a mandatului acestora în vederea apărării şi promovării drepturilor şi intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

Deşi în perioada mai 2017-mai 2018 au fost mai multe runde de negocieri şi mai multe întâlniri oficiale între Tudorel Toader şi reprezentanţii FSANP, ministrul şi-a permis, încă o dată, să dezinformeze cu intenţie opinia publică şi mass-media, invocând o aşa-zisă lipsă de calitate a organizaţiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenţa şi subminarea sistemului penitenciar.

Evident, Tudorel Toader cunoştea faptul că FSANP este organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul sistemului penitenciar, în calitate de ministru al Justiţiei, acesta semnând un Acord cu FSANP, reprezentată prin preşedintele ales, cu doar zece zile înainte de aceast incident care constituie o discriminare vădită a organizaţiei noastre”, se arată în comunicatul de presă, transmis de reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

FSANP solicită și demiterea ministrului Tudorel Toader, pe care îl acuză de incompetență și dezinformare.

Sursa: FSANP

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău