fbpx

onea.jpg

Procurorul Lucian Onea, care a demisionat din funcția de șef al DNA Ploiești, a fost audiat ieri la Parchetul General în calitate de urmărit penal. El neagă falsificarea unor probe din dosarul Ghiță-Ponta, în care martor cu identitate protejată este fostul deputat PSD de Prahova, Vlad Cosma.

Onea este acuzat de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul, după ce ar fi falsificat probe în dosarul Ghiță-Ponta din campania electorală pentru prezidențiale din 2014.

Iată ce a scris procurorul DNA Ploiești, Lucian Onea, în declarația sa de la Parchetul General, potrivit Antena 3:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

: „(...) la data de 18.05.2015, COSMA VLAD ALEXANDRU a fost audiat sub identitatea ARNĂUT VITALII. în dosarul nr.84/P/2015. Cu acea ocazie, a prezentat un document olograf  despre care a susținut că a fost redactat de către Ghiță Sebastian Aurelian și mai multe tabele cuprinzând nume de persoane care fac parte din presupusa rețea de corupere a alegătorilor, folosită de Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei alte persoane, Petran Alin (identificat ulterior ca fiind Petran Ioan), pe teritoriul Republicii Moldova.

Cosma Vlad Alexandru a pus în discuție, pentru o deplină conspirativitate, posibilitatea trimiterii documentelor, sub anonimat, prin intermediul serviciului poștal, de pe teritoriul Republicii Moldova, locul unde se desfășurase pretinsa activitate de corupere a alegătorilor.

Analizând propunerea acestuia, a rezultat că nu există niciun impediment legal ca un înscris să fie transmis prin serviciul poștal sub anonimat, iar apoi atașat și valorificat la un dosar penal.

În concluzie, dată fiind situația concretă, cu referire la statutul său de martor amenințat, pentru protejarea acestuia, conform normelor de procedură penală, s-a convenit asupra modului conspirat în care înscrisurile să ajungă la D.N.A. - Serviciul Teritorial Ploiești, în vederea valorificării în cadrul dosarului penal,  astfel încât identitatea persoanei care le-a depus și care avea acordat statutul de martor amenințat să nu fie devoalată.

Această modalitate s-a materializat prin realizarea unei cereri anonime la care au fost atașate înscrisurile valorificate în cauza penală, trasmisă atât prin curierat de la Chișinău, cât și prin fax, activitate pe care chiar denunțătorul a pus-o în practică, prin intermediul unei alte persoane care a redactat olograf sesizarea sub numele Serghei Petruș, acest ultim aspect rezultând exclusiv din înregistrările difuzate în mass-media în seara zilei de 11.02.2018, de care și eu am luat la cunoștință numai la acel moment.

Afirmația acestuia din urmă în sensul că eu i-aș fi pus la dispoziție înscrisurile și i-aș fi solicitat să le depună la dosarul cauzei prin transmiterea lor, pe numele altei persoane, din Republica Moldova este neadevărată și constituie o înscenare”.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg