lucian-onea-seful-dna-ploiesti-urmarit-penal-de-procurorii-de-la-parchetul-general-alaturi-de-528376.jpg

Procurorul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, s-a prezentat la sediul Parchetului General, unde a fost citat, la intrare acesta spunând că nu a fost încă înştiinţat că este urmărit penal.

Şeful serviciului teritorial Ploieşti din cadrul DNA, procurorul Lucian Onea, a ajuns înaintea orei 10 la sediul Parchetului General.

Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă faptul că a fost pus sub urmărire penală, în dosarul deschis că urmare a acuzaţiilor aduse de fostul deputat Vlad Cosma, Lucian Onea a răspuns:"Încă nu".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

El a refuzat să facă alte comentarii, rugându-i pe jurnalişti să îi lase să vadă "despre ce e vorba".

"Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară - din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte", preciza comunicatul PÎCCJ.

Lucian Onea a fost citat la Parchet după ce Vlad Cosma, fost deputat PSD, l-a acuzat de falsificare de probe în dosarul în care apar numele fostului premier Victor Ponta şi cel al fostului deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Cosma spune că şeful DNA Ploieşti şi fostul procuror Mircea Negulescu l-au determinat să depună în dosar liste falsificate conţinând datele de identificare ale unor alegători din Republica Moldova.

Revenim cu detalii la finalul audierilor. 

surse agerpres și news.ro

viewscnt