tratamente-inutile-465x390.jpg

Chiar în ziua în care mama sa a decedat, un ploieștean s-a dus la Spitalul Municipal pentru a i se elibera rețeta necesară ridicării unui medicament pentru tratarea cancerului, foarte scump, pe numele defunctei.

După ce medicul a fost convins de bărbatul respectiv că mama sa este nedeplasabilă, acesta i-a prescris Nexavar, un medicament pentur tratarea diferitelor forme de cancer, al cărui preț decontat de la bugetul asigurărilor de sănătate depășește 17.000 de lei, echivalentul a 3.500 de euro.

Cu rețeta compensată, concubina acestuia s-a prezentat la o farmacie din Ploiești de unde a ridicat medicamentul respectiv, pe care l-a vândut ulterior unei alte persoane care avea nevoie de el, la un preț mult mai mic decât cel decontat de CAS.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Afacerea” a fost stricată de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IJP Prahova, care îi cercetează acum pe cei doi pentru înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune.

Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.