Delapidare-1.jpg

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind o prahoveancă de 40 de ani, bănuită de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că femeia, la solicitările reprezentanților a două societăți comerciale, le-ar fi înmânat acestora atât facturi în alb, cât și facturi completate cu datele de identificare ale unei societăți, în schimbul unor sume de bani.

Toate aceste facturi reprezentând achiziții fictive de materiale de construcții ar fi fost emise fără știrea administratorului firmei sau a altui reprezentant al acesteia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În activitatea infracțională, femeia s-ar fi folosit de un facturier achiziționat personal de la o librărie, iar pentru această activitate ar fi fost remunerată de administratorii celor două societăți, cu diferite sume de bani cuprinse între 50-150 lei, de fiecare dată când se întâlnea cu ei pentru a le înmâna respectivele documente.

Femeia ar fi completat în fals mai multe facturi și chitanțe atestând relații comerciale fictive între o societate și ceilalți doi agenți economici, pe care reprezentanții acestora din urmă le-ar fi înregistrat în evidențele contabile.

Acest mod de derulare a relațiilor comerciale prin înregistrări în evidența contabilă de cheltuieli fictive în valoare de 223.994 lei a condus la sustragerea de la constituirea, declararea și plata în contul bugetului de stat a obligațiilor fiscale datorate, respectiv taxa pe valoarea adaugată și impozit pe profit, producând un prejudiciu total bugetului de stat în cuantum 56.739 lei.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

sursa: IJP Prahova


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Andra Ilie

Cum se circulă pe drumurile din Prahova

IPJ Prahova transmite în timp real starea drumurilor naționale din județ. Astfel, sâmbătă. 15 decembrie, la ora 11:00, siuația era urmăoarea: DN 1 de la km 39+300 loc. Potigrafu până la km 54 loc....

Viața Prahovei
  • Vineri, 14 Decembrie 2018
  • De Roxana Tănase

Trei tentative de suicid, ieri, în Prahova

Medicii de la Serviciul de Ambulanță Prahova au fost solicitați, joi, să intervină pentru acordarea de asistență medicală după ce trei prahoveni au încercat să se sinucidă. Cele trei persoane, un...