aboneaza-te la ziarul fara reclame

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Delapidare-1.jpg

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal privind o prahoveancă de 40 de ani, bănuită de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că femeia, la solicitările reprezentanților a două societăți comerciale, le-ar fi înmânat acestora atât facturi în alb, cât și facturi completate cu datele de identificare ale unei societăți, în schimbul unor sume de bani.

Toate aceste facturi reprezentând achiziții fictive de materiale de construcții ar fi fost emise fără știrea administratorului firmei sau a altui reprezentant al acesteia.

În activitatea infracțională, femeia s-ar fi folosit de un facturier achiziționat personal de la o librărie, iar pentru această activitate ar fi fost remunerată de administratorii celor două societăți, cu diferite sume de bani cuprinse între 50-150 lei, de fiecare dată când se întâlnea cu ei pentru a le înmâna respectivele documente.

Femeia ar fi completat în fals mai multe facturi și chitanțe atestând relații comerciale fictive între o societate și ceilalți doi agenți economici, pe care reprezentanții acestora din urmă le-ar fi înregistrat în evidențele contabile.

Acest mod de derulare a relațiilor comerciale prin înregistrări în evidența contabilă de cheltuieli fictive în valoare de 223.994 lei a condus la sustragerea de la constituirea, declararea și plata în contul bugetului de stat a obligațiilor fiscale datorate, respectiv taxa pe valoarea adaugată și impozit pe profit, producând un prejudiciu total bugetului de stat în cuantum 56.739 lei.

Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de sesizare a instanței competente să soluționeze cauza.

sursa: IJP Prahova


Social
  • Miercuri, 23 Mai 2018
  • De Observatorul Prahovean

Concurs pentru elevi organizat de ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova organizează concursul cu tematică de protecţie civilă "Cu...

Social
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Două noi cazuri de rujeolă confirmate în Prahova

În ultima săptămână, două noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Prahova. Informația este dată de Direcția de Sănătate Publică Prahova într-un comunicat emis astăzi. ”In saptamana...

Administrație
  • Marți, 22 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

Controale la shaormeriile din Prahova

  Prin ordin al prefectului, la nivelul județului Prahovei s-a constituit o comisie pentru verificarea condițiilor sanitare de la toate unitățile de fast food din județ, după incidentele semnalate în mai...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești