arest_preventiv_54936100.jpg

Un bărbat prins fără bilet într-un tren care circula pe ruta Baia Mare-București Nord a fost coborât în Gara de vest din Ploeiști și reținut de polițiști. Ca să scape de ”naș”, el a sunat la 112 pentru a anunța o bombă în tren, dar și la metrou.

Bărbatul, cioban de meserie, are 57 de ani și locuiește în Bihor și nu se află la prima ispravă de acest gen. El a fost audiat de procurorii DIICOT și riscă o amendă drastică și chiar detenția.

Comunicatul CFR: Amenințare cu bombă în trenul IR 1746 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Ieri, 18.04.2018, în urma unui control desfășurat de Poliția TF  în scopul depistării călătorilor frauduloși, în trenul IR 1746 (Baia Mare – București Nord) a fost identificat un pasager care nu avea legitimație de călătorie.

Citește și Alertă cu bombă într-un tren care circula de la Brașov la Ploiești

În timp ce călătorul era legitimat, acesta a sunat la Numărul de Urgență 112 și a amenințat că “va arunca în aer trenul și metroul”.

La sosirea trenului în gara Ploiești Vest, în jurul  orei 19, pasagerul a fost coborât din tren, preluat de poliție și condus la secție pentru cercetări. Trenul a ajuns în Gara de Nord fără întârziere”.

UPDATE Comunicatul IJP Prahova

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., cercetează un bărbat, care a alarmat autoritățile că ar avea un bagaj cu „explozibil” asupra sa, sesizare care nu s-a confirmat.

La data de 18.04.2018, în jurul orei 18, polițiști din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Prahova au fost sesizați despre faptul că un bărbat, care se află într-un tren care se deplasează spre București, ar avea un bagaj cu „explozibil” asupra sa, pe care o să îl detoneze în Bucureşti.

O echipă operativă din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Prahova a depistat bănuitul, în trenul IR 1746 Baia Mare – Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat că aspectele sesizate nu se confirmă.

Bărbatul a fost condus la sediul DIICOT ST Ploieşti, unde a fost audiat, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşira infracţiunii de ,,alarmarea, prin orice mijloace și fără un motiv întemeiat, a unei persoane fizice sau juridice ori a unei colectivități, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, a organelor cu atribuții în domeniul securității naționale sau de menținere a ordinii publice, cu privire la folosirea de arme de foc, arme nucleare, chimice, biologice, radiologice ori la răspândirea sau folosirea de produse, substanțe, microorganisme, toxine ori materiale, de orice fel, de natură să pună în pericol viața, integritatea corporală sau sănătatea oamenilor ori a animalelor sau mediul înconjurător ori să cauzeze consecințe deosebit de grave”.

Polițiștii din cadrul B.C.C.O.Ploiești efectuează în cauză actele dispuse prin ordonanţele de delegare emise de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Ploiești.