3f71eae0-39f7-47d5-a963-79c9943ef10d.jpg

În această dimineață, polițiștii prahoveni au descins la cinci adrese din Păulești, Blejoi și Bărcănești, unde locuiau membrii unei grupări specializate în tăierea ilegală și vânzarea de arbori din pădurile administrate de Ocolul Silvic Ploiești, inclusiv pădurea de la Păulești. Printre suspecți se numără un consilier local PSD, precum și trei pădurari. 

Comunicatul IJP Prahova

La data de 17 aprilie a.c., polițiști ai Serviciului de Ordine Publică din cadrul I.J.P. Prahova au efectuat 5 percheziții, la persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni silvice.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Descinderile au avut loc localitățile prahovene Păulești, Blejoi și Bărcănești, precum și în comuna Vlădeni, din județul Dâmbovița.

Citește și Pădurea Păulești, tăiată ilegal de un consilier local și trei pădurari. Cum acționa gruparea

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – 2018, persoanele bănuite ar fi sustras diverse cantități de material lemnos din fondul forestier aflat în administrarea Ocolului Silvic Ploiești.

Se pare că activitatea infracțională era precedată de marcarea arborilor fără respectarea normelor legale, precum și cu încălcarea procedurilor de lucru specifice domeniului exploatărilor silvice.

Prejudiciul este estimat, la acest moment, la aproximativ 20.000 de lei.

7 persoane au fost aduse la sediul Poliției, în vederea audierii.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile, unități informatice, documente și înscrisuri, precum și dispozitive de marcare silvică (unul dintre ele fiind realizat artizanal).

Polițiștii efectuează, la acest moment, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, falsificarea unui dispozitiv de marcare, folosire fără drept a unui instrument de marcare silvică, fals intelectual și gestiune frauduloasă, continuănd verificările în vederea descoperirii întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale.

Reamintim că,  pe 29 ianuarie, observatorulph.ro a publicat articolul Tăieri masive de arbori în pădurea de la Păuleștireprezentanții Romasilva contactați de reporteri declarând atunci că susțin că în zonă se fac exploatări legale: ”Au fost constituite partide de tăiere cu respectarea prevederilor legale. Toți arborii tăiați au fost marcați”.

VIDEO Percheziții la suspecții de furt de lemne: