imaginile-care-il-incrimineaza-pe-ion-iliescu-ce-facea-cu-ceausescu-in-fiecare-vara-253993.jpg

Deși mulți spun că este tardiv, niciodată nu este prea târziu pentru aflarea adevărului care a marcat destinul unei națiuni. Moartea atâtor oameni nevinovați nu poate să rămână doar o pagină de istorie interpretabilă, ci una de istorie argumentată, cu probe ale adevărului pe care mulți au făcut eforturi să îl ascundă.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a ajuns marţi dimineaţă la Parchetul instanţei supreme, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele său a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei", pentru infracţiuni contra umanităţii.

Ion Iliescu a ajuns la Parchetul General în jurul orei 9.00, făcându-şi cu greu loc printre jurnalişti și refuzând să facă vreun comentariu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În 13 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a dat aviz favorabil cererii procurorilor de urmărire penală pe numele lui Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul "Revoluţiei".

Comform Parchetului, Ion Iliescu era membru şi preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (din 22 decembrie 1989), organism care de facto a exercitat puterea executivă şi legislativă centrală, comportându-se ca un Guvern până la apariţia Decretului-Lege nr. 2 din 27 decembrie 1989, când preşedintele consiliului a primit rolul unui şef de stat, iar atribuţiile legislative ale consiliului au fost separate de cele executive, ce necesită autorizare pentru intervalul 22-27 decembrie 1989.